2019. július 23., kedd, Lenke napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Csalók járnak a térségben

Hídlap.hu — 2016.12.14. 11:30

A napokban Szobon és Zebegényben több bejelentés is érkezett, amely szerint csalók járják a környéket és pénzt próbálnak szerezni, valamint a lakásokba akarnak bejutni különféle módszerekkel. A zebegényi önkormányzat kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljen, idegeneknek semmilyen információt ne adjon ki. 

 

Több zebegényi lakost is felhívott egy ismeretlen férfihang a telefonján, aki a T-Home munkatársaként mutatkozott be és közölte, hogy a hívott felet kisorsolták, így 150 ezer forint boldog tulajdonosaként nincs más dolga, csak megadni a bankszámlaszámát, vagy a bankkártyájának sorszámát.


Egy másik, de hivatalosan meg nem erősített információ szerint Szobon az elmúlt hetekben több olyan eset is történt, amikor a ház előtt megállt egy piros vagy egy fehér autó, becsengettek és vagy a Magyar Vöröskereszt, vagy az önkormányzat csomagküldeményét vitték a címhelyre, és különböző indokokkal próbálkoztak bejutni a lakásba. 

 

Sem az önkrományzat, sem a vöröskereszt nem szállít csomagokat és a telefonszolgáltató sem osztogat csak úgy 150 ezer forintot.