2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Új műszert kapott a kórház

Hídlap.hu — 2016.12.22. 15:54

Új műszerrel gazdagodott az esztergomi kórház gyermekosztálya. Az eszköz beszerzése érdekében egy adománygyűjtést szervezett a Fidesz helyi szervezete, amelynek köszönhetően több, mint háromszázezer forintot gyűjtöttek össze. A jótékonysági akció keretében egy gyógyszeradagoló pumpát ajándékozhattak a gyermekosztálynak, amelyet december 22-én adtak át az intézménynek.

 

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a gyűjtésnek köszönhetően több, mint háromszázezer forint értékben tudták megvásárolni az új eszközt. Egyeztettek a kórház vezetőségével annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb és legszükségesebb műszert adományozhassák a kórháznak.

 

Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy nyáron hirdették meg a jótékonysági akciót a szervezeten belül és a szimpatizánsok között. Az összefogás eredménye ez az új, korszerű műszer.

 

Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház igazgatója elmondta, hogy az eszköz nagy segítséget nyújt majd az intézmény dolgozóinak. Korszerűbb, mint a rendelkezésükre álló elődeik és kis mennyiségű gyógyszer, lassú infúziós adagolására is lehetőség nyílik ennek köszönhetően.