2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

Választás2014

Gyurcsány és Vadai Esztergomban

Bemutatkozott a baloldali összefogás jelöltje

hídlap — 2014.02.11. 20:44

Tüntetők fogadták Gyurcsány Ferencet és Vadai Ágnest Esztergomban, amikor a Demokratikus Koalíció két vezetője meghirdetett fórumuk helyszínére, a Hotel Esztergomhoz érkeztek.

A két balodali vezető autójából kiszállva a lehető leggyorsabban az épületbe vonult. Bent elsőként sajtótájékoztatót tartottak, melynek fő témájául - Gyurcsány és az őt faggató riporterek is - az elmúlt napokban botránnyá dagadó Simon-ügyet jelölték meg. 

Gyurcsány Ferenc és közönsége

A DK elnöke úgy fogalmazott, hogy nem tudja, hogy mi van a Simor-ügy hátterében, de oka van megkérdezni, hogy honnan van a pénz. Gyurcsány Ferenc hozzátette, hogy ezzel együtt úgy véli, hogy oka van minden politikustól megkérdezni, hogy honnan vannak a különböző pénzei, így Orbán Viktortól is, akit a sajtótájékoztató helyszínéről üzenve kihívott egy vagyonosodási vizsgálat "párharcra".

Vadai Ágnes többek között a "nácikkal való világos kokettálás" vádjával folytatta, mivel szerinte "egy volt zsinagógába nem lehet olyanokat beengedni, akik ki akarnak irtani másokat".

A sajtótájékoztatót követően Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes fórumot tartott a Hotel Esztergom nagytermében. Itt - hasonlóan a november 7-ei, a volt zsinagógában tartott DK-s fórumhoz - Gyurcsány szenvedélyes kormánykritikája izzította a levegőt, illetve bemutatkozott Vadai Ágnes is, mint a baloldali összefogás által delegált 2. választókerületi, DK-s országgyűlési képviselő-jelölt. 
A durván száz fő előtt megtartott fórum első egy órája után, már nem volt sajtónyilvános az esemény, így a baloldal esztergomi kemény magja ekkor már magára maradt a Kis-Duna partján.

hídlap