2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Sok a szilveszterkor szökött kutya a menhelyen

Hídlap.hu — 2017.01.03. 14:41

Még mindig sok, szilveszterkor elszökött állat várja az esztergomi Bogáncs Kutyamenhelyen gazdáját. A petárdáktól és a tűzijátékoktól ijedtükben nagyon messzire menekülnek. Sokukat autók ütnek el, a szerencsésebbeket megfogja valaki és a chip alapján hazajuttatják. 

 

Már december 30-án nagy volt a nyüzsgés az esztergomi Bogáncs Kutyamenhelyen. Ekkor már érkeztek az első olyan állatok, akik valószínűleg a durrogásoktól szöktek el otthonról. Ők azóta is a telepen várnak. Szilveszter napján megsokszorozódtak a feladatok, rengeteg riadt és menekülő kutyához riasztották a menhely ügyeletét.

 

Pálmai Andrea, az állatotthon vezetője elmondta, hogy a felelősségteljes gazdák és kutyáik gyorsan egymásra találnak. Köszönhető ez annak, hogy megfelelően chipezik az állatot és regisztrálják is. Sok kutyában viszont hiába van azonosító, nincs bejegyezve, így név és elérhetőség sem társul hozzá. Ezen kívül még mindig van olyan gazda, aki nem chipezi és nem is oltatja a kutyáját. Így, egyrészt az állat betegségeknek van kitéve, másrészt pedig egy esetleges szökés alkalmával az állatvédőknek órákba telhet, mire megtalálják a családját.