2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Kormányzati támogatásból a fűtést és a mosdókat korszerűsítik a kesztölci óvodában

Hídlap.hu — 2017.01.11. 14:36

Múlt év decemberében született egy kormányhatározat arról, hogy számos település kormányzati támogatást kap, köztük Kesztölc is. A község önkormányzata nyolcmillió forintból fejlesztheti a helyi óvodát.

 

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy nagy szükség volt már az intézmény felújítására, hiszen évek óta nem történt korszerűsítés az épületen. Az óvoda teljes kihasználtsággal működik, mintegy száz kisgyermek tölti ott a hétköznapjait. Az épület fűtése korszerűsítésre szorul, ugyanis az óvoda egyik részében nagyon hideg van. Emellett a kiscsoportok közös öltözőt és mosdót használnak, amely szintén már nagyon rossz állapotban van. Ezt a két fejlesztést szeretné az önkormányzat az elnyert támogatásból megvalósítani.  

 

A polgármester elmondta, hogy régi tervük volt már, hogy rendbe tegye az óvodát, viszont ekkora anyagi forrást nem tudtak rá elkülöníteni.

 

 

Nagyváriné Radovics Angelika, az óvoda igazgatónője hozzátette, hogy az épület már több mint ötven éves és csak fenntartó javítások, újítások történtek eddig. Az óvoda hátsó részét nem használják a csoportok a fűtés hiányossága miatt.

 

Az intézmény felújítására, bővítésére már kész tervei vannak az önkormányzatnak, viszont forrás hiányában eddig nem tudták megvalósítani. Most a támogatásnak köszönhetően ennek egy részét el tudják készíteni.