2020. augusztus 5., szerda, Krisztina napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Az idei legnagyobb rendezvény volt a Kertműves Ifi Kupa

Hídlap.hu — 2017.01.16. 11:23

Minden évben január elején rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a Kertműves Kupát, U-19-es csapatok számára. Idén is 16 csapat nevezését fogadták el a rendezők. Ebben a korosztályban ez a kupa biztosan a megye legnagyobb, legnívósabb rendezvénye.

 

Több neves csapat későn ébredt és így lemaradt a kupáról, hiszen az októberben meghirdetett felhívásra a csapatok a lehetséges 16 helyet szinte pillanatok alatt kitöltötték. Ebben a korosztályban ez a kupa biztosan a megye legnagyobb, legnívósabb rendezvénye. Voltak csapatok a felvidékről, Fejér, Pest megyéből és a megyénk több részéről is, különböző bajnoki osztályokból.

 

A selejtező napján a 16 csapat 4X4-es csoportban küzdött meg a továbbjutást jelentő 8 helyért, csoportonként 2-2 helyért.

 

Az ,,A” csoportban a tavalyi két helyezett magabiztosan jutott tovább (Esztergom és Tát).

A ,,B” csoportban a Tata és a tavalyi győztes Lábatlan emelkedett ki.

A ,,C” csoportban továbbjutott a Dorog és a Csákvár, bár minden dicséretet megérdemel a Vértessomló, hiszen hihetetlen balszerencsével estek ki.

A ,,D” csoportban sajnos egy csapat nem jelent meg, így a Dorog és a Sárisáp jutott tovább.

 

Másnap, január 8-án a továbbjutó 8csapat egy előre megadott szisztéma szerint 2X4-es csoportot alkotott, ahonnan az első 2-2 csapat jutott a rájátszásba.

 

Az ,,A" csoportba összekerült a két Dorog a Tata és az Esztergom, így szinte megjósolhatatlan volt a két továbbjutó. Végül az Esztergom és a Dorog II jutott tovább.

 

A ,,B” csoport sem volt gyengébb, hiszen a tavalyi két döntős Tát és Lábatlan összekerült, valamint ide került a nagyon stabil Sárisáp és a kupán először induló Csákvár. Végül a Csákvár és a Lábatlan volt a befutó.

 

Következett a rájátszás 2 mérkőzése. Mind a két mérkőzés hihetetlen nagy küzdelmet hozott s végül mindkettő büntetőkkel Dőlt el a Csákvár és a Lábatlan javára, így ők jutottak a döntőbe.

 

Az elődöntőben két szomszéd vár találkozott végül a Dorog szerezte meg a harmadik helyett az Esztergom előtt.

 

Következett az utolsó, a 40. mérkőzés , a döntő. Sokan várták ezt, hiszen nagy csodák nincsenek, valóban a két legerősebb gárda jutott be. A Csákvár NB II-es csapat sok ügyes játékossal, erős kerettel. A Lábatlan a megye 1-ben edződik, játékosai régóta együtt fociznak, nagyon érzik a teremjátékot. Általában minden évben döntőt játszanak.

 

Mind a két csapatnak ez volt a két nap alatt a 8. mérkőzése. A játékosok nagyon elfáradtak. A végső győzelmet a Csákvár szerezte meg aminek nagy aránya meglepetés volt a nézők számára.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte, hogy a torna a célját elérte, remekül szolgálta a csapatok felkészülését a tavaszi szezonra. A díjakat a főszponzor, a Kertműves cég igazgatója Kertes Sándor adta át.

 

Az eredményhirdetést Osvald Zsolt gondolata zárta, aki  szomorúságának adott hangot, azért mert egy szakembert sem látott a két nap alatt, aki kíváncsi lett volna arra a legalább 200 játékosra, akik a 2 nap alatt parkettra léptek. Ez persze tipikus a mai fociközegben.