2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Mondaíró pályázatot hirdet az esztergomi könyvtár

Hídlap.hu — 2017.01.29. 12:23

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár két esztendővel ezelőtt mesepályázatot hirdetett kisiskolásoknak. Ennek a kezdeményezésnek nagy sikere lett, a beérkezett 72 mese külön kiadványban is megjelent Kalandozások Bergengóciában címmel. Ezen a sikeren felbuzdulva hirdettek meg most egy nagyobb gyermekeknek szóló pályázatot. 

 

Bárki, aki a pályázat feltételeinek megfelel, beküldhet pályaművet, a határon túlról is. A témaválasztás feltételez egy kis kutatómunkát, ami a gyerekeket arra sarkallhatja, hogy körülnézzenek szűkebb hazájukban, megismerkedjenek az oda kötődő írásbeli vagy szájhagyományokkal, vagy szabadjára engedve fantáziájukat, történeteket gyártsanak szülőhelyükhöz kapcsolódva. Az íráskészség, a fantázia megmozgatásán túl a gyökerek feltárása és megőrzése is a könyvtár célja volt a pályázat kiírásával. A beküldött anyagot szeretnék majd könyv formájában megjelentetni.

 

A zsűri tagjai: Pifkóné Zachar Anna, nyugdíjas pedagógus, Lelóczky Éva, a párkányi városi könyvtár gyermekkönyvtárosa, Zimonyi Zsanett, az esztergomi városi könyvtár gyermekkönyvtárosa,a zsűri elnöke: Kovács Lajos, nyugdíjas pedagógus, író, szerkesztő.