2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Friss&Forró

Elton John is összeházasodik élettársával

hídlap — 2014.03.31. 09:26

Elton John bejelentette, hogy élve egy új nagy-britanniai törvény adta lehetőséggel, ő is a házasság szintjére emeli kapcsolatát férfi élettársával.

A popzene 67 éves szupersztárja és David Furnish, az 51 éves amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, s két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek.
    Az énekes hétvégi interjúkban elmondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet "olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban".

Sir Elton John (j) és partnere,  David Furnish

Angliában és Walesben március 29-től van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára, és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában.
     Az új törvény öröm, amelyet meg kell ünnepelni. "Ha a kormányod megadja ezt a csodálatos jogot, akkor élni kell vele" - hangoztatta a házasságkötési tervvel kapcsolatban.
    A világsztár és partnere - a jogegyenlőségért küzdő mozgalom melletti szimbolikus kiállásként - az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg.
    Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik - a hároméves Zachary és az egyéves Elijah - és a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél.
    Elton John azt mondta, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat a vártnál jobban megváltoztatta az életüket, növelte egymás iránti elkötelezettségüket, felelősségtudatukat.
    A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is.
    A popsztár pályafutásának négy évtizede alatt 250 millió albumot adott el.