2020. július 12., vasárnap, Izabella, Dalma napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

5 közterület kap új nevet Esztergomban

Hídlap.hu — 2017.02.03. 08:24

Ismét napirenden volt az árvízvédelem az esztergomi képviselőtestület csütörtöki ülésén, emellett utcaneveken változtattak és kitűzték az óvodai beiratkozások időpontjait is. 

 

Az árvízvédelem kérdésről már tavaly tavasz óta tárgyalnak a város képviselői, több alkalommal került a testület elé és munkaértekezleteket is tartottak már róla. Philipp Frigyes főépítész az ülésen kifejtette, hogy az a látvány, amelyet a lakosság megszokott – most látják a Dunát és Párkányt -, ez megszűnik majd. Azt mondta, számba kell venni ennek a pozitív és negatív megközelítését is. Végig kell gondolni több lehetséges megoldást, mint például, hogy hol és hány helyen lehessen lesétálni a Dunához, szeretnének-e a nemzetközi hajókikötésen kívül más kikötőt és így tovább. Végül a képviselők módosításokkal elfogadták az előterjesztést.

 

Tárgyaltak egyebek mellett közterületek elnevezéséről is. A Meszina utcát Messzéna János utcára változtatnák, ezen kívül lesz Esztergomban Barátkúti, Hosszúvölgy és Aranyhalas utca, valamint Pifkó Péterről is elneveznek egy közterületet.

 

Döntöttek többek között arról is, hogy április 24-25-re tűzik ki az óvodai beiratkozások időpontjait.

 

A költségvetést viszont most is levették napirendről.