2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Kajak-kenus osztályt indítanának Szobon

Hídlap.hu — 2017.02.03. 08:45

A szobi egyházi fenntartásban lévő Szent László Gimnázium kajak-kenus osztályt szeretne indítani, a tantervben az úszás mellett jelen lenne a kajakozás és a kenuzás is. A megvalósítás érdekében az iskola vezetésével összefogtak a dunakanyari egyesületek.

 

Szobon a Széchenyi terv keretein belül hamarosan Tanuszoda épül, amelynek közvetlen szomszédságában áll az egyházi fenntartásban lévő Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Az iskola vezetése és nevelőtestülete nemrégiben úgy határozott, hogy a jövőben a vízi sportok megismertetésén túl, a régió kajak-kenu egyesületeivel, baráti köreivel összefogva a kajak-kenu sportra helyezi a hangsúlyt – erről tartottak megbeszélést a múlt héten.

 

Az új terv megvalósítása érdekében az iskola vezetésével összefogtak a Dunakanyar Régió kajak-kenu egyesületei és baráti körei, így hamarosan a szobi álomból valóság lehet.

 

Hockné György Éva, az intézmény vezetője és a fenntartó részéről P. Dr. Kunay Viktor CM a Misszióstársaság/Lazaristák tartományfőnöke szerint is a gimnázium adottságai messzemenően alkalmasak a cél elérésére. A komplexitás, azaz a gimnázium, a kollégium által biztosított lehetőségek és a tanuszoda, valamint a megújuló csónakház, mind-mind azt erősítik, hogy Szob ideális hely a kajak-kenu sport megszerettetésére, illetve az edzések megtartására.

 

A gimnázium testnevelő tanára, Ádám Krisztián szerint, a helyi egyesülettel kialakított nagyon jó kapcsolat eddig is sokat segített a szükséges eszközök biztosításában. A jövőben várhatóan a sportolók edzésében tudnak majd hathatós segítséget nyújtani.

 

A megbeszélésen 11 egyesület képviselője vett részt. Kammerer Zoltán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében a Dunakanyar régió képviselője elmondta: kajak-kenus bázis kiépítésén kellene munkálkodnia a gimnáziumnak. Véleménye szerint ha egy gimnázium vállalja fel a sportolók oktatását-nevelését, akkor megtalálhatók azok a formák, amelyek lehetővé teszik annak elkerülését, hogy egy sportoló diák hátrányba kerüljön a tanulás terén.

 

A régióval kapcsolatos hír még, hogy a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör Egyesület által szervezett lengyelországi sí táborban három dunakanyari egyesület, a veresegyházi, a nőtincsi és a szobi sportolók közösen vettek részt. A Kruszkowcében töltött napok hasznosan teltek, a futóedzések mellett minden nap síeltek a gyerekek. A tábor tovább erősítette a dunakanyari klubok összefogását.

 

Forrás: kajakkenusport.hu