2019. július 23., kedd, Lenke napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Uniós pénzből látogatóközpont épül Dömösön

Hídlap.hu — 2017.02.09. 12:59

Uniós támogatásból hoz létre a kormány egy-egy látogatóközpontot a Dunakanyarban és a Bükkben, összesen mintegy 2,8 milliárd forintból.

 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint mindkét beruházás forrása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP). A Dunakanyar látogatóközpontot a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága hozza létre, 1 milliárd 376 millió forint támogatással.

 

A beruházás azért hiánypótló, mert a nemzeti parki területen még nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, nemzetközi jelentőségű létesítmény, amely egyúttal a természetvédelmi és ökoturisztikai tudásközpont szerepét is betöltené.

 

A Bükk keleti kapuja nevű, Szeleta park látogatóközpont kialakítása pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának a feladata lesz. Ennek a támogatására 1 milliárd 399 millió forint áll majd rendelkezésre. A projekt fő célkitűzése a minőségi turisztikai igényeknek megfelelő, innovatív, egyedi attrakciók kialakítása. Cél még a befektetőket inspiráló turisztikai látványosságok számának növelése, amely hozzájárul az idényjelleg csökkentéséhez.

 

A fejlesztéssel kapcsolatban a Hídlap megkereste a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot, hamarosan bővebben beszámolunk a beruházásról.

 

Forrás: napi.hu

Fotó: Roxor Helsing