2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

A boldogság alapja a pozitív gondolkodás – Interjú Tóth-Hajnal Melindával

Hídlap.hu — 2017.02.10. 10:22

Egészség-tippek, masszázsok, szépségápolási tanácsok, gyógynövények, aromaterápia, önismereti foglalkozások és még sorolhatnánk, mennyi mindennel próbálja szebbé tenni az emberek mindennapjait Tóth-Hajnal Melinda. A nyergesújfalui természetgyógyásszal munkájáról és arról beszélgetett a Hello Esztergom, hogy hogyan könnyíthetünk saját életünkön.

 

 

– Miért ezt a hivatást választotta?

 

– 2003-ban kezdtem természetgyógyászattal foglalkozni, főleg alternatív gyógymódokkal. A talpreflexológia volt az első, ami mélyen megérintett. Először a családban kezdtem el alkalmazni, majd az ismerősök körében. Egyre nagyobb lett rá az igény, így tovább folytattam a tanulmányaimat. 2004-2005-ben természetgyógyászati akadémiát végeztem, ahol 23 tantárgy foglalta magában a természetgyógyászatot. Betekintést nyerhettem mélyebben a test, a lélek és a szellem hármasságába. Sok olyan területet megismertem, ami elgondolkodtatott, például az extraszensz bioenergetika, a quantum gyógyászat. Foglalkoztunk a masszázsoknak nagyon széles spektrumával, tehát az egészen speciális arcmasszázstól kezdve a szegment masszázsig mindennek az elméletét meg kellett tanulni. Mivel végül is a hobbim a munkám, ez a mai napig nem állt meg, még most is képzem magam. Nyilván most már mélyebben foglalkozom a lelki és szellemi gyógyászattal is. Ide került be a diapozitív metódus, amit a Ruga Zsókánál tanultam. Ő Amerikában sajátította el ezt a metódust.

 

– Ez mit is jelent egész pontosan?

 

– Ez kifejezetten a magzati létnek a stresszoldásával foglalkozik. Abból indulunk ki, hogy a magzat a fogantatásától mindent hall, lát, érzékel és víz veszi körül. Tudjuk, hogy a víznek rezgéstartománya van, minden információt tárol, így mélyen meghatározó. Saját tapasztalatból tudom, hogy micsoda hozott információkat tárolunk évtizedeken keresztül. Nagyon sok mindent hall a magzat és nem feltétlen csak pozitív légkör veheti körül. Sok helyen vannak viták, veszekedések, válások, mély traumák, családon belüli erőszak, amiket rögzít a magzat sejtszinten. És amikor az életben találkozik egy szituációval, akkor egyszer csak reagál rá az elsajátított tapasztalata alapján. A diapozitív metódusokkal ezeket a stresszeket lehet kioldani.

 

– Milyen módszerekkel dolgozik még?

 

– A metamorf oldást is alkalmazom, ami masszázsnak van feltüntetve.  Ez egy nagyon finom, lágy érintéses technika, ami komplexen foglalkozik a magzati lét és a jelenkor stresszoldásával. Ez a kifejezetten beszéd nélküli technika olyanoknak kedvez, akik nem igazán tudják, hogy mi a problémájuk csak azt érzik, hogy nincsenek jól, nem találják a helyüket, tehát a „nem jó” érzése megszületik bennük.

 

Később megismerkedtem a quantum gyógyászatban a Theta Healinngel. Ez viszont egy beszélgetős oldás technika, ami hitrendszerek cseréjével foglalkozik. Itt érzéseket változtatunk meg. Ha valaki felismeri, hogy többször úgy reagál egy szituációra, hogy az neki nem szimpatikus, azon tudunk változtatni. Lehet, hogy az épp nem az ő hitrendszere, hanem ezt hallotta a szüleitől vagy a tanárnőtől vagy az óvónőtől. Ezeket ki tudjuk cserélni egy pozitívabbra, ami neki kedvező.

 

– Hogyan látja, mennyire fontos, hogy a testünk és lelkünk is egészséges legyen? Egyik nélkül nem működik a másik?

 

– Nagyon sok példát tudnék erre felhozni, de biztos van mindenkinek saját tapasztalata. Amikor szerelmes valaki, akkor rózsaszín köd van, nem érinti meg semmi mélyen, nincsenek csekkek, fájdalmak, úgymond evilági problémák, mert egy nagyon erős örömérzés, boldogság járja át. Akkor elképzelhetetlen, hogy náthás legyen vagy észrevegye, hogy valamije fáj. Egy érzés megváltoztatásával mennyire befolyásolhatjuk a testünket? Például az volt az első az akadémián, amit megtanítottak az orvosok, hogy amikor valaki megégeti magát súlyosan, abban a pillanatban gyomorfekélyt kap. Olyan idegi összeköttetések vannak a testben, hogy ha valami ér engem kívülről, azt rögtön megérzi a belsőm is. A magyar nagyon szépen megfogalmazza ezt: „elemészt a bánat”, „nem tudom megemészteni”. Nagyon széles kifejező erre a szókincsünk.

 

– Sokan mondják és már kutatásokat is végeztek a témában, hogy minden testi betegségnek megvan a lelki oka. Ezt hogyan látja, valóban így van?

 

– Ma már a legtöbb orvos elfogadja a pszichoszomatikát. Ezzel kapcsolatosan nagyon sok tapasztalatom van. Engem az akadémián szinte csak olyan orvos természetgyógyász tanított, aki 20-25 év praxis után lett természetgyógyász. Óriási tapasztalattal bírtak. Egyértelműek az összefüggések.

 

– A test gyógyítására sok módszert ismerünk. Mi a helyzet a lélekkel?

 

– Abból indulunk ki, hogy mindenkinek az osztatlan figyelemre van szüksége. Gyermekként is ezt kapjuk meg. Egy csecsemőnek például mindenki minden  mozdulatára, rezdülésére figyel. Ahogy növöget, elvesszük ezt a figyelmet róla. Felnőtt korban nagyon sokan tapasztalják meg ezt az elszigeteltséget, a magány érzését. A legtöbb problémánk ebből adódik. Azok az emberek, akik párkapcsolatban élnek vagy nagycsaládban, ki tudják magukból beszélni az érzéseiket. A tapasztalatok szerint sokkal könnyebb az életük, sokkal egészségesebbek és tovább élnek.

 

Az interjú folytatásáért kattintson ide:

http://www.helloesztergom.hu/blog/2017/02/09/a-boldogsag-alapja-a-pozitiv-gondolkodas-interju-toth-hajnal-melindaval/