2019. október 20., vasárnap, Vendel napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Most már tényleg lebontják a Zöldházat

Hídlap.hu — 2017.02.23. 10:48

Lakossági aláírásgyűjtés kezdődött a napokban a Zöldház lebontása ellen. 45-en alá is írták. Az esztergomi önkormányzat visszahozta testület elé a kérdést csütörtökön. A képviselők továbbra is az épület lebontása mellett voksoltak.

 

Tavaly októberben döntött úgy az esztergomi képviselőtestület, hogy lebontja a Zöldházat, mert az épület nagyon rossz állapotban van, sokba kerülne a felújítása és nem illik a környezetbe.

 

A lakosság a megmentése érdekében aláírásgyűjtésbe kezdett, amit 45-en írtak alá. A petíciót megkapta az önkormányzat, így testület elé vitték újra a kérdést.

 

A csütörtöki ülésen Romanek Etelka polgármester elmondta, hogy az épület felújítása mellett áll ki. Szeretett volna ott egy közösségi teret kialakítani, ehhez rendelkezésére álltak vázlatok, tervek is.

 

A kérdést újratárgyalta a pénzügyi bizottság. Sasvári Viktor, a bizottság elnöke azt mondta, hogy nem lehet tudni, mennyibe kerül a felújítás, emellett több építésztől is elhangzott, hogy nem illik bele a környezetbe. A bizottság a lebontása mellett döntött. Sasvári Viktor azt mondta, utána gondoskodni kell arról, hogy valami legyen a helyén.

 

A többi bizottság is tárgyalt a kérdésről, mind arra szavazott, hogy bontsák le az épületet.

 

Juhász István képviselő is hozzászólt a témához. azt mondta: a megmaradás mellett szólnak érzelmi érvek, viszont, abból a pénzből, ami a felújításra menne el, újat lehet építeni. Olyat, ami beleillene a környezetbe. A szakemberek véleménye, hogy le kell bontani.

 

Az ülésen elhangzott, hogy a kivitelezőkkel történt már egyeztetés, de konkrét árajánlatok még nem érkeztek be. A költségvetés elfogadására várnak.

 

A képviselők végül úgy döntöttek, hogy lebontják.