2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Forgalmirend-változások Esztergomban

Hídlap.hu — 2017.02.24. 11:15

A Zöldház lebontásáról, a költségvetés ügyében újabb munkaértekezlet összehívásáról és egy élménypark létrehozásáról is döntött az esztergomi képviselőtestület legutóbbi ülésén, csütörtökön. A napirendi pontok között szerepelt még a Czuczor utca forgalmirend változása is.

 

A Zöldház lebontása mellett voksoltak a képviselők csütörtökön. Az épület lerombolásáról már tavaly októberben döntöttek, de a napokban a lakosság aláírásgyűjtést kezdeményezett a megmentése érdekében. Ezt mindössze negyvenöten írták alá. A képviselők tárgyalták a kérdést és arra hivatkozva, hogy sokba kerülne felújítani és nem illik a környezetbe, az épület lebontása mellett döntöttek.

 

Tárgyaltak a költségvetésről is. Hétfőre munkaértekezletet hívtak össze, kedden délután pedig egy rendkívüli testületi ülésen tárgyalják újra a témát.

 

Napirenden volt a Czuczor Gergely utca forgalmi rendje is. Az utca egyirányú lesz a Kis-Duna sétány felől a Bajcsy-Zsilinszky utca felé, behajtás csak engedéllyel az ott lakók és az ott telephellyel rendelkezők számára lesz lehetséges. Az utcába a behajtást hidraulikus oszlopok szabályozzák majd. 

 

A pénzügyi bizottság új, külsős tagot vett fel Pataki Józsefné személyében. Az ülésen esküt tett arra, hogy Esztergom fejlődésének előmozdítása érdekében fog cselekedni.

 

A képviselők döntöttek arról is, hogy az önkormányzat bérbe ad területet a zeneiskola mellett egy KRESZ park létrehozására.