2020. június 3., szerda, Klotild, Pünkösd napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Az álláskeresők mintegy fele 30 napon belül talál munkát Esztergomban

Hídlap.hu — 2017.03.04. 12:29

Az országos átlagnál kedvezőbb a munkaerőpiaci helyzet Komárom-Esztergom Megyében, ahol 3,5 százalékos a munkanélküliségi ráta. Az álláskeresők mintegy fele ráadásul harminc napon belül kap új lehetőséget – mondta Horváth-Szeder Gábor, az Esztergomi Járás hivatalvezetője.

 

Legjobb a megyében a helyzet Esztergomban, ahol 2,9 százalékos, míg a legrosszabb Dorogon, ahol 4,9 százalékos a munkanélküliségi ráta, így Komárom-Esztergom Megyében átlagosan a lakosság 3,5 százalékának nincs jelenleg állása. Mint azt Horváth-Szeder Gábor elmondta, az Esztergomi Járásban jelenleg 1500 regisztrált álláskereső van.

 

Általában a munkanélküliek mintegy fele harminc napon belül újra el tud helyezkedni – emelte ki a járási hivatalvezető.

 

Ebben segítenek az olyan hazai és uniós finanszírozású programok, mint az Út a munkaerőpiacra, a 25 év alattiak elhelyezkedésének támogatása vagy a vállalkozóvá válás segítése.

 

A fluktuáció csökkenésére jó hatással volt a járási hivatalnál a tavaly júliusban életbe lépett életpályamodell, amelynek révén – mivel itt az Esztergomi Járásban a kollégák többsége középfokú végzettségű – átlagosan 45 százalékkal emelkedtek a bérek. „Ez garantálja a hosszú távú, biztonságos működést” – emelte ki Horváth-Szeder Gábor.

 

Forrás: orientpress.hu