2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

A dorogiak szombaton végigfutják az országot

Hídlap.hu — 2017.03.16. 10:40

A város címvédőként vesz részt az V. Országfutás nevű, nagyszabású futóversenyen, melyen a települések kilométereket gyűjtenek. A sportolók szombat reggel fél 9-től regisztrálhatnak az Öböl Beach partján. A szervezők minden korosztálynak készültek programokkal.

 

Tavaly több, mint 1600 dorogi vett részt a rendezvényen, ezzel a település elnyerte a legsportosabb város címet. A rendezők ezt a teljesítményt idén is szeretnék megismételni, minden vállalkozókedvű helyi lakost várnak a 900 méteres, vagy 5 kilométeres távok lefutására. Mindkét útvonal kijelölésénél fontos szempont volt a biztonság, átlátható terepen, a rend őreinek felügyeletével zajlik majd a verseny.


 

Az óvódások és nyugdíjasok könnyített futamokon indulhatnak. Az iskolai osztályok családtagjaikkal kiegészülve versenyezhetnek, a legeredményesebb csapatok jutalomban részesülnek. A három fő díjat (Aquaworld, Visegrádi Bobpálya és Eleven Park belépők) a három legnépesebb és legtöbb kilométert összegyűjtő osztály kapja meg.


 


 

A szervezők több meghívott vendéggel is készülnek, az esemény hangulatáról a műsorvezetők, Debreczeni Attila és Toldi Tamás gondoskodnak majd. A futás előtti bemelegítésben profi fitneszedzők segítenek, a Freestyle Foci Team pedig látványos bemutatóval és oktatással készül.


 

Minden további információ megtalálható az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/485181471871772/

 

Kép forrása: dorogisport.hu