2019. november 22., péntek, Cecília napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Óvodások a Duna Múzeumban – ma van a Víz Világnapja

Hídlap.hu — 2017.03.22. 15:11

A Víz Világnapja alkalmából nagy volt a sürgés-forgás szerdán, a Duna Múzeumban. Az intézménybe több csoport is érkezett azért, hogy játékos formában tanuljanak a vízről és a vízzel kapcsolatos szerkezetekről, foglalkozásokról. 

 

Az esztergomi Duna Múzeum az egész éves munkáján túl, minden évben kiemelt figyelmet fordít a Víz Világnapjára. Az intézményben rendszeresen fordulnak meg gyermekcsoportok minden korosztályban, az óvodásoktól kezdve egészen a középiskolásokig.

 

 

Az olyan kiemelt alkalmakon, mint a Víz Világnapja, szinte váltják egymást az apróságok a különböző termekben. Szerdán nem csak Esztergomból érkeztek gyerekek az intézménybe, mások mellett a felvidéki Kéméndről és Piliscsabáról is a Duna Múzeumban ismerkedtek a kicsik a vízzel. A piliscsabai óvodások három vegyes csoporttal érkeztek és bejárták szinte az egész épületet. A legjobban a pancsolót élvezték, ahol úgy ismerkedhettek meg a víz tulajdonságaival, az ősi vízi szerkezetek (kutak, malmok, zsilipek) működésével, hogy ki is próbálhatták azokat.

 

A múzeum víz világnapi programjairól itt olvashat: 

 

http://www.hidlap.hu/cikk/2798-ma-van-a-viz-vilagnapja-programok-esztergomban/