2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Választás2014

Kampányfinis ellentüntetéssel: már várták Vadait

hídlap — 2014.04.03. 15:11

Ellentüntetők fogadták Esztergomban a kampányzáró Gyurcsány Ferencet és Vadai Ágnest, a kormánypárt pedig „megelőző” sajtótájékoztatót tartott.

 

Ahogy azt sejteni lehetett, a legvégére csak beindult az eddig viszonylag csendesen csordogáló kampány a megye 2. számú választókerületében is. Az éppen „kormányváltók” név alatt futó, a korábbi MSZP-ből szétvált, majd választási szövetségbe tömörült baloldal Esztergomban, a Pézsa Tibor sportcsarnokban tartotta kampányzáró gyűlését a főszerepben Gyurcsány Ferenccel, és a DK-s képviselőjelölttel, Vadai Ágnessel.

A fórumra érkezőket ellentüntetők fogadták, legtöbbjük táblákkal felszerelkezve érkezett a helyszínre, hogy üdvözölje, illetve – a táblák szövegéből következtetve – búcsúztassa a helyben gyökerekkel nem rendelkező jelöltet.

A Fidesz-KDNP helyi szervezete ugyanerre az időpontra sajtótájékoztatót is hirdetett, amelyet György Róbert, a Fidesz esztergomi szervezetének elnöke tartott a sportcsarnok előtt. György Róbert beszédében hangsúlyozta: szeretnék az esztergomi családok nevében a leghatározottabban Gyurcsány Ferenc tudomására hozni, hogy nem kérnek a Gyurcsány-programból, a megszorításokból, a devizahitelekből, a családokat sújtó intézkedéseikből.

„Most vasárnap arról kell dönteni, hogy tovább megyünk-e a megkezdett úton, folytatódik-e a családok támogatása, terheik csökkentése, vagy visszatérünk-e a Gyurcsány-korszakba” – fogalmazott György Róbert. A helyi KDNP elnöke, az előtte szólóval mindössze névrokon György Sándor abbéli reményét fejezte ki, hogy Vadai és Gyurcsány ma azért érkezett Esztergomba, hogy számot adjanak Simon Gábor és a százmilliók ügyéről, amely egyre inkább rátelepszik az egész baloldalra.

A fórumra érkező sajtó érdeklődését kihasználva végül Polgári Körök egy képviselője is felszólalt: „Az esztergomi polgárok nem kérnek Gyurcsány Ferencből, nem kérnek Vadai Ágnesből, és nem kérnek a bukott baloldalból!” – fogalmazott lényegre törően, hozzátéve: április 6-án a Fidesz-KDNP-re és Völner Pálra kell szavazni.

A rögtönzött sajtótájékoztatót követően nem sokkal később elkezdődött az ellenzék kampányzáró fóruma, ahol nyilvánvalóan éppen a fentiek ellenkezőjével próbálják majd meggyőzni a megjelenteket. A fórum még tart, részletekkel később jelentkezünk, addig kattintson a galériára!

Pézsa Tibor Sportcsarnok

2500 Esztergom, Helischer utca 5., Magyarország