2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Vélemény

A ByeAlex és a Slepp esztergomi koncertjének margójára

Hídlap.hu — 2017.03.27. 10:02

Esztergomban koncertezett a ByeAlex és a Slepp zenekar az elmúlt hétvégén. Annak ellenére, hogy a csapatnak egyre több teltházas bulija van, ez alkalommal nem sikerült megtölteni a Sportalsót. Bizonyára a fiúk számára sem tetszett a gyér érdeklődés, ezért fordulhatott az elő, hogy a Hídlap kérdéseire is csak nagy nehézségek árán sikerült válaszokat kicsikarnunk. 

 

A kiváló koncertélményt adó Sportalsóban szombaton csak szállingóztak a fiatalok, pedig ByeAlex – aki először 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti válogatójában előadóművészként szerzett országos ismertséget, majd a 2016-os X-Faktor zsűrijeként került újra köztudatba – adott koncertet 2015-ben alakult bandájával. A fiúk nem voltak túl boldogok, ami számunkra is egyértelműen átjött, hiszen először egyáltalán nem akartak interjút adni, majd egy gyors szusszanás, kajálás és fogmosás után legnagyobb örömünkre mégis válaszoltak a Hídlap kérdéseire.

 

 

A beszélgetés során kiderült, hogy a zenekar most lépett fel először Esztergomban és sajnos nézelődni se nagyon volt idejük. Egyedül a Szalma Csárdában kaptak be néhány falatot, de utána rögtön a koncert helyszíne felé vették az irányt. ByeAlex a klubkoncert kapcsán megjegyezte, hogy a hely adottságai miatt talán hangosabb lesz a zene és az is előfordulhat, hogy beveri a fejét az alacsony mennyezetbe, de minden bizonnyal jót buliznak majd. Szerencsére nem történt baleset. A zenészek feje és a klub plafonja is megúszta. A fiúk szerint egyébként mindegy, hogy mekkora a színpad, vagy mekkora a hely. Ahol szeretik őket, ott szeretnek játszani.

 

 


ByeAlex a zenéjük kapcsán elmondta: nem minden daluk könnyen befogadható, éppen ezért nem az a cél, hogy a slepp zenéire mulasson minden ember. A legfontosabb, hogy a számok érzelmeket váltsanak ki a közönségből, hatást gyakoroljanak rájuk. ByeAlex arról is beszélt, hogy a közösségi oldalak lakói számára fenntartott „világ” sem elsősorban a zenéről szól, hiszen vannak olyanok, akik azért követik, mert például tetszik nekik, ahogy öltözködik, de vannak, akik azért, mert látták az X-Faktorban és vannak azok a rajongók, akik szeretik a slepp zenéjét.

 

 

A csapat egyébként tavasszal egy lemez kiadását is fontolgatja, azonban a számok még nem teljesen álltak össze. A rajongók várhatóan májusban örülhetnek a „Szívszkill” névre keresztelt lemezanyagnak.

 

 

Arra a kérdésre, hogy milyen tervekkel indulnak a koncertszezonnak a zenekar egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy zenélnek, dalokat készítenek és iszogatnak. A fiúk a poén kedvéért megjegyezték, hogy ha ezeket megunják, akkor az is lehet, hogy feloszlanak. Bízunk benne, hogy erre egyelőre nem kerül sor és a rajongók még sokszor bulizhatnak a ByeAlex és a Slepp dalaira, még akkor is, ha a fiúknak néha rossz napja van és lesz még velük baj... 

 

Gulyás Zsuzsanna

Fotó: Neves Ildikó - Sportalsó