2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Szúrópróbaszerű szondáztatás vár az autósokra áprilisban

Hídlap.hu — 2017.04.04. 09:42

A balesetek számának csökkentése és a szabályszegő járművezetők kiszűrése a célja a Komárom-Esztergom megyei rendőröknek. Sajtótájékoztatón ismertette 2017. április 3-án a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője, hogy a közelgő Húsvét előtt, alatt és után is a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

 

Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes kiemelte, hogy tavaly megyénkben a személyi sérüléses balesetek több, mint 10 százalékát ittas vezetők okozták. Idén 5 halálos kimenetelű baleset történt, ennek okozói között is volt ittas sofőr.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelemfelhívó kampányukba bevonták a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központot is, akik egy helyi járaton tüntették fel a szlogent: „Egy sör nem sör”. Képviselői hangsúlyozták, hogy a munkába álló buszvezetőket napi rendszerességgel, szúrópróbaszerűen szondáztatják.

A Tatabányán, a Turul-szobor parkolójában tartott rendezvényen meghívott vendégként részt vett Harsányi Gergely, a Grundfos Tatabánya KC kézilabdázója, aki megköszönte a rendőrök felkérést és hangsúlyozta intézkedéseik jelentőségét. Családapaként jóval nagyobb felelősséget érez, amikor volán mögé ül és reméli, hogy gyermekei nem találkoznak felelőtlen vezetőkkel. A magyar válogatott játékosa elsőként fújt szondát és ezzel elindította a „Soha ne vezess ittasan” kampányt.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Képek forrása: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság