2020. szeptember 21., hétfő, Máté, Mirella napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

420 gyermek vett részt az idei Kökörcsin Napon

Hídlap.hu — 2017.04.04. 16:03

Idén rendezték meg második alkalommal az esztergomi Kökörcsin Ház munkatársai a Kökörcsin Napot. Az április 4-i esemény alkalmából 420 dorogi és esztergomi kisiskolás ismerkedett játékos formában a természettel a Kis- Strázsa-hegyi tanösvénynél.

 

A rendezvényt a névadó növény virágzásának apropóján hívták életre, lényege, hogy a helybeli iskolások megismerkedjenek környezetük növény- és állatvilágával. A diákok a program keretében 11 különböző témájú állomást jártak körbe. A szakemberek vad és vízi állatokat mutattak be a gyerekeknek, megismertették őket a tűzgyújtás veszélyeivel, majd az osztályok felmásztak a Strázsa-hegyi kilátóba is, a fölfelé vezető úton pedig kihelyezett túravezetők meséltek nekik a tanösvényről.

A nap szervezője, Dr. Jankainé Németh Szilvia elmondta, a kisiskolások fogékonyak a természet szépségeire, bár sokan közülük tévénézéssel szerzik ismereteiket környezetükről. A diákok közül főként a cserkészek és a gyakran túrázók mozognak „otthonosan” a szabadban.

A Strázsa-hegyi kilátó a program keretében ma egész nap szabadon látogatható. A Kökörcsin Ház munkatársai a hétvégén a kirándulókat várják. Bunkertúra nevű rendezvényüket a nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton és vasárnap is megtartják.