2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

3000 rászoruló család kap vetőmagot a Karitásztól

Hídlap.hu — 2017.04.05. 12:13

Az öngondoskodó családokért indított programot a Katolikus Karitász, melynek részeként vetőmagcsomagokkal látnak el 3000 rászoruló családot. Április 5-én, szerdán térségünkbe látogatott a szervezet elnöke, Écsy Gábor és Mádl Dalma asszony jószolgálati nagykövet, hogy elvigyék a csomagokat öt bajóti, táti és nyergesújfalui családnak. 

 

A Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programjának célja, hogy a rászorulók saját maguk termelhessék meg a szükséges zöldségeket. A segélyszervezet országos központja 6,2 millió forint értékben vásárolt vetőmagot több, mint 2000 családnak. Ezt a pénzt egészítették ki a megyei Karitász csoportok, így 3000 háztartás jut hozzá a csomagokhoz.

Mádl Dalma asszony, jószolgálati nagykövet elmondta, nagyon örül, hogy részt vehet a vetőmagok kiosztásában, mert szívügyének tekinti a rászorulók támogatását. Écsy Gábor, a Karitász elnöke hangsúlyozta, a segítség nem ér véget a csomagok kiosztásával, az egyesület munkatársai a kertészkedésben igyekeznek segíteni, illetve szükség esetén eszközöket is biztosítanak a földek műveléséhez. 

A vetőmagcsomagokban összesen 15 féle zöldségmag található, amik mellé virágmagot is kapnak ajándékba a kertművelők. Több egyházmegyében palántákat és vetőburgonyát is kapnak majd azok a családok, akik veteményeseiket folyamatosan gondozzák.