2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Kupát hoz a nyúl a legjobb tekéseknek Nyergesújfalun

Hídlap.hu — 2017.04.07. 08:43

Április 6-8. között rendezi meg a Nyergesújfalu SE Teke Szakosztálya hagyományos Húsvét Kupáját. A versenyben 23 amatőr csapat vesz részt, a legeredményesebb játékosokat egyénileg és csapatban is díjazzák. 

 

Nyergesújfalun több, mint 50 éves múltra tekint vissza a teke sport. 1951-ben építették a városi kuglipályát, amit azóta háromszor újítottak fel, legutóbb két éve modernizálták a technikai berendezéseket. A renoválás eredményeként a legkorszerűbb körülmények között guríthatnak a helyi sportolók. A város rendelkezik profi csapattal, a felnőtt, és az amatőr korosztályban, mindkettő az NB II-ben szerepel. A tekepályát az amatőrök is szívesen látogatják, egy évben három kupán és két bajnokságon vehetnek részt.

A jelenleg zajló három napos Húsvét Kupán 23 csoport vesz részt. A verseny április 6-8. között, délutánonként zajlik, a versenyzők pontszámát 60 darab vegyes dobás adja. A helyi és környékbeli, nyergesújfalui, lábatlani, bajóti és süttői játékosok mellett tatai együttesek is harcba szállnak a fényesen csillogó kupákért.

 

 

Az első három csapat, illetve a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó férfiak és nők is díjazásban részesülnek. Az eredményhirdetésre közvetlenül a verseny vége után, a helyszínen kerítenek sort a szervezők. A versenybizottságot a nyergesújfalui tekesport motorja, id. Hergéth János vezeti.