2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Szakmákkal ismerkedtek a diákok éjszaka

Hídlap.hu — 2017.04.24. 09:51

Pénteken rendezték meg a Szakmák Éjszakája országos rendezvénysorozatot, így ezen az estén sok fiatal töltötte az estéjét iskolában. A kezdeményezés célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok körében népszerűsítsék a szakmákat, a tanulók pedig minél több információt kapjanak róluk. A rendezvény megnyitóját Esztergomban, a Szent Imre iskolában tartották. 

 

 Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! Ez volt az idei Szakmák Éjszakájának mottója. A megyében tizenöt helyszínen, mintegy háromszázhúsz foglalkozással várták a pályaválasztó fiatalokat és szüleiket.

 

 

Az esztergomi megnyitó ünnepségen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a kormány egyik céljára emlékeztette a jelenlévőket: egymillió munkahely megteremtését tűzték ki, jelenleg hétszázezernél tartanak. A másik fontos feladat volt, hogy megkezdődjön az oktatási rendszer, ezen belül a szakképzés átalakítása.

 

 

Hozzátette: egy jó gazdaság alapja, hogy jó szakmákkal rendelkező szakemberek legyenek az országban, akik képesek sikeresen cégeket működtetni, gazdaságot növelni és az exportra koncentrálva akár a világpiacon is megállni a helyüket.

 

 

A Szakmák Éjszakáját Esztergomban Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke nyitotta meg, aki beszédében azt mondta: régen sokkal nehezebb volt pályát választani a fiataloknak. Sokan szüleikre, barátaikra hallgattak, amikor beadták a jelentkezéseiket. Ma már az ilyen rendezvényeknek köszönhetően könnyebb dolguk van, hiszen szinte minden szakról kaphatnak részletes információkat.

 

 

Esztergomban számos érdekesség is várta a látogatókat, volt többek között robotbemutató, látványos fizikai kísérletek, saját honlapot, internetkábelt vagy éppen számítógép segítségével saját frizurát is készíthettek az érdeklődők.

 

A városban kisvonat könnyítette a résztvevők közlekedését, a Balassa, a Géza fejedelem és a Szent Imre iskola között járt folyamatosan. Este tíz óráig negyven program színesítette az éjszakát Esztergomban.