2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

A Rám-szakadék még mindig járhatatlan - FOTÓK

Hídlap.hu — 2017.04.25. 10:15

A múlt heti havazás jelentős károkat okozott a Rám-szakadékban is. Számos fa dőlt rá a turistaútra, ezért a Pilisi Parkerdő munkatársainak le kellett zárniuk a turistaútvonalat. A felszámolási munkák megkezdődtek, viszont a szakemberek nagyon nehéz terepkörülmények között dolgoznak, ezért valószínűleg ezek a munkálatok a jövő hét közepéig is eltarthatnak. Ha befejezik, akkor a lezárást fel tudják oldani. 

 

A havazás miatt a Parkerdő területén több turistautat is le kellett zárni a kirándulók előtt, ezek járhatóvá tétele jelenleg is folyamatban van. Az erdészek arra kérik a kirándulókat, hogy mielőtt elindulnak, a www.parkerdo.hu oldalon tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

 

 

Szerencsére olyan nagy károk nem keletkeztek, mint 2014. decemberében, amikor a jégkár hatalmas erdőterületet semmisített meg – mondta Müller Szabolcs, a Pilismaróti Erdészet erdőgondnoka.

 

 

A fiatalosokban és az erdősítésekben viszont a kilombosodott fákra nehezedő hó jelentősebb károkat okozott. A vékonyabb fákat teljesen a földre fektette, koronájukat meghajlította. A pontosabb kárbecslést néhány hét múlva tudják elvégezni, akkorra már látják, hogy ezek az állományok körülbelül mikorra tudnak regenerálódni.

 

 

Még egy kártípust tapasztaltak a szakemberek, a fiatal hajtások a nagy hideg hatására sok csemetén elfagytak.