2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel a megyében

Hídlap.hu — 2017.04.26. 07:58

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint ráfordításával energia-megtakarítást eredményező felújításokat végez kilenc középületen, a munkálatok már négy helyszínen befejeződtek - mondta el a kormánymegbízott az MTI-nek.

 

Kancz Csaba tájékoztatása szerint az eddig befejeződött beruházások során a földhivatali osztályok, valamint a járási foglalkoztatási osztályok korszerűsítését végezték el. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel.
    

A tatai járási földhivatali osztály és az esztergomi társadalombiztosítási szerveknek otthont adó épület felújításánál különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.
    

Az idei év első felében a kormányhivatal tatabányai székhelyére egy 150 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepítenek, majd az 1952-ben épített Megyeháza külső homlokzati és gépészeti felújítása is megtörténik.
    

A korszerűsített intézmények energiamegtakarítása évente 326 tonnával mérsékli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Az éves villamosenergia-megtakarítás meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket.
    

Jelenleg folyamatban van a projekt támogatási összegének 1 milliárd forintra emelése. A beruházás uniós támogatásból és a magyar költségvetés forrásaiból valósul meg - ismertette a kormánymegbízott.

 

Forrás: MTI