2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

240 millió forintos támogatásból épül ökoturisztikai látogatóközpont Lábatlanon

Hídlap.hu — 2017.04.27. 19:56

240 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Lábatlan ökoturisztikai látogatóközpontra. A pénzből a jelenleg üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő Postakocsi épület helyére építenek korszerű turisztikai központot és a Gerenday kertben egy tanösvényt is kialakítanak. Mutatjuk a látványterveket.

 

A település főútját elcsúfító volt Postakocsi épület már régóta szúrja a helyiek szemét. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának segítségével most lehetősége nyílik a városnak egy új, modern ingatlant felhúzni a helyére.

A tervezett létesítménynek már neve is van, Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont. Termeiben olyan kiállítások lesznek láthatóak, amik Lábatlan és környéke természeti értékeit mutatják majd be. A látogatókat többek között hangszigetelt kanapé, suttogófal, webes applikációk és érintőképernyő várja majd, tehát a legkorszerűbb interaktív felszerelések segítségével ismerhetik meg az érdeklődők a települést. Az épületben ezenkívül kialakítanak egy kerékpáros pontot is, mivel sok biciklis turista halad át a városon.

Képek forrása: labatlan.hu