2021. január 24., vasárnap, Timót napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Ilyen volt a karvai retro majális

Hídlap.hu — 2017.04.30. 18:50

Karván idén előrehozták a május 1-jét és ma tartják a majálist. A munka ünnepe mellett most zajlik a 3. szlovákiai fekvőkerékpáros találkozó is a településen. Mutatjuk a képeket.  

 

Karva és Lábatlan között rév közlekedik, ami rendezvények idején a megszokottnál sűrűbben jár.

A 3. szlovákiai fekvőkerékpáros találkozó pénteken, április 28-án kezdődött. Az országban egyedülálló rendezvényre érkeztek magyarországi, cseh, román és cseh biciklisták is. A szervezők különdíjakkal jutalmazták a résztvevőket, a leghosszabb utat például egy cseh férfi tette meg, Prágából indult és négy és fél napig tekert, mire Karvára ért. A legfiatalabb fekvőkerékpáros pedig egy kilenc éves fiú volt, aki Romániából, Sepsiszentgyörgyről érkezett.

Képek forrása: Dunakorzó Karván

 

Ezt a vicces és nehezen irányítható biciklit lehet megnyerni a tombolán.

A négynapos rendezvény fénypontja a mai nap, kora délután szlalomversenyeken mérhette össze tudását a nemzetközi mezőny, majd a májusfát is a kerékpárosok állították fel a falu főterén. A retro munka ünnepi felvonuláson pedig minden biciklis a járgányával együtt vett részt.

A majálison azokra is gondoltak a szervezők, akik nem két keréken érkeztek. Mindenkit bevontak a szocialista időket idéző menetbe, a sort úttörőnek öltözött helyiek vezették és a felvonulóknak színes szalagokból álló integetőt osztottak. Ezután táncos műsor következett, este pedig Sóki Csilla és a Voice együttes szórakoztatja a közönséget.

A főtér melletti kilátó egész nap nyitva van.