2019. szeptember 15., vasárnap, Enikõ, Melitta napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Kevesebb ittas sofőr és halálos baleset Húsvétkor – 556-an ittak és vezettek

hídlap — 2014.04.23. 05:41

Józan Húsvét elnevezéssel hirdetett Húsvétkor akciót a rendőrség, mely során több mint 26 ezer vezetőt ellenőriztek. Idén kevesebb volt az ittas sofőr és egy halálos baleset történt a tavalyi nyolccal szemben.

A rendőrség szerint sikeres volt az "Józan Húsvét" címmel meghirdetett országos ellenőrzés. Míg tavaly a húsvéti hosszú hétvége nyolc, idén csak egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.

Április 17 és 21 között „Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdetettek, mely során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, "agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére".
 

A rendőrök az intézkedések során több mint 26 ezer közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 556 ember szervezetében mutattak ki alkoholt. Az ittas vezetéssel összefüggésben 96 embernek a helyszínen elvették vezetői engedélyét.
 

A rendőrség közleménye szerint 2013 hasonló időszakában 8 halálos balesetben 11 ember vesztette életét. Ehhez képest idén a húsvéti hosszú hétvégén egy ember halt meg közúti balesetben.