2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Körforgalom Ürömnél, vasúti felüljáró a Bécsi úton

hídlap — 2014.04.29. 06:58

Nagy tartozását rója le a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő, jövő ősztől ugyanis könnyebb lesz a közlekedés a Bécsi út és az Ürömi út között. Egy körforgalom és egy vasúti felüljáró is épül a szakaszon.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a kivitelezői közbeszerzést a Budapest III. kerület, Bécsi út - Budapest-Esztergom vasútvonal szintbeli keresztezés kiváltására, a Bécsi út és az Ürömi út kereszteződés között a 10. számú főút fejlesztésére, valamint az Aranyvölgy utca korszerűsítésére, a beruházás jövő őszre készülhet el - mondta Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az MTI-nek.

A beruházás becsült értéke meghaladja az 5 milliárd forintot. Az Óbuda vasútállomás mellett megszűnik a szintbeli átjárás, helyette jövő tavasztól a Pomázi úton a vasút feletti hidat használhatják az autósok.
Az Ürömi út, Külső Bécsi úti becsatlakozásánál körforgalom épül. Ettől a körforgalomtól - 2 kilométer hosszban - új nyomvonalra kerül a 10. főút a Kocsis Sándor utcáig. Az új út az Aranyhegyi patak mellett halad majd.
 

A Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcában 2x1 forgalmi sávos út épül, külön gyalogos járdával és kerékpárúttal.
 

Az új nyomvonalon futó 10. számú főút alatt kerékpáros és gyalogos aluljáró épül a Solymár köz vonalában, mely biztonságos megközelítést tesz lehetővé Solymárvölgy és a vasút Üröm megállóhelye között.
 

Az óbudai közlekedést modernizáló projekt az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból valósul meg  - mondta Loppert Dániel.

MTI