2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Nagyszülőt és munkáltatót loptak meg

hídlap — 2014.05.08. 06:36

Két cifra történetről adott hírt a rendőrség legutóbb. Az egyik epizódban egy unoka saját nagyapját lopta meg, tőle nagyértékű műszaki cikkeket tulajdonított el. A másik esetben egy alkalmazott rövidítette meg munkáltatóját különböző gépekkel, melyeket súly árán adott el a közeli MÉH telepen.
A tolvajokat elkapták, mindkettőjük kezén már kattant a bilincs.

Ismerősének adta el a lopott holmit a tokodaltárói férfi.

 

A gyanú szerint karácsony este lopta meg saját nagyapját a 19 éves Sz. Gergely. A gyanúsított kihasználta, hogy a sértett alszik, eközben vittel el a papa laptopját, videokameráját és fényképezőgépét. A gyanúsított nem tartotta magánál sokáig az értékeket, másnap eladta azokat egy ismerősének. A férfit 2013. december 30-án fogták el az esztergomi rendőrök, miután a férfi eltulajdonított egy táti italozó előtt álló kerékpárt és tetten érték őt. Sz. Gergellyel szemben előállítását követően kábítószer gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, amely pozitív lett. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi a terhére rótt bűncselekményeket elismerte. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte és 2014. május 6-án vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Egy közeli MÉH telepen adta le a férfi a leányvári telephelyről eltulajdonított értékeket.

 

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya H. Norbert ellen. A 36 éves férfi a gyanú szerint 2013. december 18-án és 20-án tulajdonított el különböző értékeket munkáltatójától. A gyanúsított az ablakon keresztül mászott be a leányvári telephelyre, ahonnan fémtárgyakat, különböző gépeket tulajdonított el. A férfit 2014. január 6-án fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a dorogi rendőrök, miután a sértett aznap felfedezte a sérelmére elkövetett bűncselekményt és feljelentést tett a rendőrségen. H. Norbert gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a lopást, és azt is elmondta a nyomozóknak, hogy az eltulajdonított fémet egy közeli fémátvevő telepen értékesítette.  Helyszíni kihallgatásán megmutatta a rendőröknek, hogyan jutott be a telephelyre és honnan tulajdonította el az értékeket. A H. Norbert ellen előzetes letartóztatása mellett folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. május 6-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.