2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

20 éves karitász évforduló Esztergomban

hídlap — 2014.05.12. 12:57

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Szent Erzsébet Karitász központjához tartozó Bajóti Régió fennállásának 20. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez május 24-én 10.30-tól Esztergomban.

Az évforduló alkalmából ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros 10.30-tól az Esztergom Vízivárosi templomban, majd 12 órától emlékműsor keretében idézik fel az elmúlt 20 esztendőt.

 

Meghívott vendégeink: Dr. Erdő Péter bíboros, Écsy Gábor atya, a Karitász országos igazgatója, Mádl Dalma asszony. segélyszervezetünk jószolgálati nagykövete, Dr. Völner Pál államtitkár, a helyi plébános atyák, a községek polgármesterei, a Szent Erzsébet Karitász Központ munkatársai, Főegyházmegyénk régióvezetői, munkatársaink és a bajóti régió főbb támogatói.

 

 

Karitász a térségben

A dorogi szénmedence és a Dunakanyar árnyékában lévő településeken, közel 180 fő önkéntes munkatárs szolgálja és segíti a rászorulókat, betegeket, időseket, és nagycsaládosokat. Az önkéntesek a szociális érzékenységüket, a segítőkészségüket erkölcsi kötelességüknek érzik a rászorulók megsegítésében. A segítségre szoruló ember nemcsak kenyérre éhezik, hanem jó szóra is; arra, hogy valaki el, és befogadja őt, teljes figyelmével feléje forduljon, hogy időt, szeretetet, áldozzon rá. Nem a módszer, a technika, a szervezettség a lényeg, bár az is szükséges, hanem a személyesség, a másik iránti feltétlen megelőlegezett bizalom – vallja a Karitász.

 

Tevékenységük sokszor nem látványos, de úgy tapasztalják, hogy szemléletváltozás megy végbe a segítettben és a segítőben egyaránt.  A karitász önkéntes munkatársaknak ezt a tevékeny szeretetüket szeretnék megköszönni a jubileumi ünnep keretében, valamint mindazoknak, akik törekvéseiket segítik, támogatják a régiónkban.