2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Közel 366 millióból új technológia az Esztergomban is működő pékségben

hídlap — 2014.05.13. 06:04

Közel 366 millió forintból komplex élelmiszeripari technológia- és termékfejlesztést hajt végre az Esztergomban is működő Lipóti Pékség. A cég a projekthez 107 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből.

Az innovációs projekt várhatóan szeptember végén fejeződik be. A sütőipari vállalat közleménye szerint a kutatás-fejlesztési (k+f) projekt során új technológiát fejlesztenek ki, amelynek bevezetésével a főzött liszt felhasználásával készült szendvics alapanyagok, kenyerek minősége javul. A fagyasztási eljárásban továbbfejlesztik a már széleskörűen alkalmazott fagyasztási-sokkolási technológiákat, speciálisan a főzött liszt technológiára alapozottan. Ezzel megindulhat az egyenletes és kiváló minőségű fagyasztott áru gyártása - írták.
 

A Lipóti Pékség kezdetben csak a Lipót környéki településeket látta el termékeivel, majd 2006-ban elkezdődött az országos mintabolthálózat kiépítése. A Lipóti Pékség először Győrben, és Mosonmagyaróváron, majd 2007-ben a Tatabányai Sütőipari Vállalat átvételével Tatabányán, Érden, és Esztergomban is megvetette lábát.
 

A pékség 2010-ben megnyitotta 100. mintaboltját Szombathelyen, majd megjelent Sárváron, Veszprémben és Pápán, termékei jelenleg országszerte 200 mintaboltban kaphatók. A cég honlapja szerint hamarosan Tapolcán, Keszthelyen és Székesfehérváron nyitnak új üzletet.
A cég 2013-ban 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, közel 200 dolgozót foglalkoztat.