2019. december 5., csütörtök, Vilma napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Drogtanya Dorogon - videóval

hídlap — 2014.05.13. 08:14

Egy dorogi társasházi lakásában tartottak házkutatást a rendőrök 2014. május 12-én. Az egyik szobában, szekrényben elrejtve 17 tő, cserépben nevelt növényt és nyolc palántát találtak a dorogi nyomozók, melyeket szakszerű körülmények között termesztett az ott lakó 38 éves férfi. 

Halogénlámpa, ventillátorok, és egy szellőztető berendezés biztosította a zöldek fejlődését. Elfogását és előállítását követően a lakás albérlőjével, M. Jánossal szemben a nyomozók kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, melynek eredménye pozitív lett.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy évek óta marihuána-fogyasztó. Korábban vette a füvet, de pár hónapja magának termesztette a bódító hatású növényt. Szekrényt épített, melyet szakszerűen berendezett. Fűmagja volt, a termesztést különböző idegen nyelvű szaklapokból sajátította el. Állítása szerint az első termés még rossz minőségű volt, a második ültetés eredményét viszont már nem maradt ideje kipróbálni.

A házkutatáson a nyomozók a hűtőszekrényben lefagyasztva süteményt is találtak. M. János erről azt állította, hogy maga sütötte, és marihuánával fűszerezte. Egy fehér porral szennyezett tasak is előkerült a fridzsiderből, mely a gyanúsított elmondása szerint egykor speedet tartalmazott. A kábítószergyanús anyagokat és növényeket a rendőrök lefoglalták csakúgy, mint a lakás egyik szobájában, dobozban tárolt pénzt is. M. Jánost a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

 

police.hu