2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Négy tyúknak is kitekerte a nyakát

hídlap — 2014.05.19. 08:01

A tulajdonos tetten érte, de visszatartani nem tudta a tolvajt. A 28 éves gyanúsítottat végül a dorogi rendőrök fogták el.

Tyúkot akart enni a 28 éves R. József, ezért hármat is megpróbált ellopni egy annavölgyi családi ház kertjéből 2014. május 18-án. A tulajdonos tetten érte a 28 éves tokodi férfit, de nem tudta visszatartani. Hívta a dorogi rendőröket. A sértett az egyenruhásoknak elmondta, mikor hazaérkezett, az udvar felöl a baromfik hangos rikácsolását hallotta. Megnézte, mi bajuk a tyúkoknak, ekkor látta meg a számára ismeretlen férfit, amint négykézláb mászik ki az ólból egy zsákkal a kezében. A tulajdonos kérdőre vonta az idegent. R. József azt állította, hogy csak a tojásokat nézte meg, majd átmászott a kerítésen és Ebszőnybánya irányába sietve távozott. A zsákot nem vitte magával, otthagyta a sértett négy tyúkját, melyeknek előzőleg kitekerte a nyakát.

 

A rendőrök felkutatták a férfit, Tokodon igazoltatták a sértett által adott személyleírással megegyező R. Józsefet, aki már a helyszínen elismerte a bűncselekmény elkövetését. A járőrök a 28 éves gyanúsítottat előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy vásárolni ment 2014. május 18-án. Mivel Ebszőnybányán a bolt korán bezárt, ezért továbbgyalogolt a szomszédos Annavölgybe. Ott nyitva találta az üzletet. Üdítőt és süteményt vett, melyet még a faluban meg is evett. Utána a helyi kocsma felé vette az irányt, ahol sört és pálinkát fogyasztott. Már esteledett, mikor a férfi hazaindult. A sértett háza előtt elhaladva felfigyelt a tyúkok hangoskodására. Bemászott az udvarra. Ott talált egy régi lisztes zsákot, abba pakolta az elnémított szárnyasokat, melyeket a tettenérést követően a helyszínen hagyott. R. József ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 28 éves tokodi férfi az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.