2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Bál a Szegényházi-kápolnáért

hídlap — 2014.02.24. 18:29

Jótékonysági bált rendezett szombaton a Szövetség Esztergomért, amelynek bevételét a Szegényházi-kápolna felújítására ajánlották fel.

Az első ízben, de a tervek szerint hagyományőrző szándékkal megrendezett polgári bálon több mint kétszázan vettek részt, a hangulatról négy zenekar gondoskodott: Szegő Csabáék mellett Farkas Gábor Gábriel & His Band, a Group’N Swing és a Holiday gálazenekar húzta a talpalávalót.

Az Esztergomi Polgári Bál azonban korántsem csak a fergeteges hangulatról szólt, hiszen az esemény jótékonysági célokat szolgált: a rendezvény teljes bevételét a Szegényházi Kápolna felújítására ajánlotta fel a rendező Szövetség Esztergomért.  A rendezvény  fővédnöke dr. Völner Pál államtitkár, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a szervezők nevében a bál keretein belül adta át az összegyűlt jótékonysági adományt Székely János püspöknek.  A Szegényházi-kápolna javára egyébként nem először rendeztek jótékonysági farsangi bált, az 1837-es vármegyei farsangi bál bevételét is a szegényház javára fordították.

Az összegyűjtött adomány akkor is, most is jó helyre kerül: az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által fenntartott épületben ma elsősorban karitatív munka zajlik, többek között a Karitász adományait gyűjtik itt, de itt működik az elsősorban a cigányság felzárkóztatását célul kitűző Boldog Ceferino Alapítvány is.
 

Szövetség Esztergomért

Az RTVE összefoglalója az eseményről