2020. szeptember 21., hétfő, Máté, Mirella napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Sikeres újjáélesztés a Rondellában (fotógaléria)

hídlap — 2014.05.24. 08:07

Május 23-án Reanimatio címmel újabb művészeti happeninget tartottak az esztergomi Rondellában. Az eseményen a képzőművészet, a zeneművészet és a táncművészet kapta a főszerepet, no meg, az a szándék, hogy teremtődjön, szülessen újjá a művészet, mint közösség.

Még több fotó a megnyitóról ITT!

Egy ízig-vérig művészlelkületű reanimációnak, egy valódi újjászületésnek lehettek tanúi, akik ellátogattak ezen a pénteki estén az esztergomi vár eme szép és emblematikus helyszínére. A Szabó Ágnes művészettörténész által bemutatott, az Indigó Kortárs Tánccspoprt által felvezetett és a zenét adót Tonyo által megkörített tárlatmegnyitón minden készen állt arra, hogy egy új alkotói hullám induljon el Esztergomban illetve Magyarországon.

Ezt így összegezték a szervezők:

„A kiállítás beharangozója lesz nemzetközi művésztelepünknek. Esztergom városához kérvényt nyújtottunk be egy vízivárosi ingatlan hasznosítására, ahol sok tér állhat rendelkezésünkre. A Reanimatio, azaz újjáélesztés célja a közösségépítés, a művészet erejével, egy holt tér élővé tétele, a szellemi és anyagi újdonság, illetve történés erejével. Július 18-tól nem kizárólagosan lesznek a képzőművészetek képviselve, programok, workshop-ok, koncertek lesznek egyúttal. A záróesemény egy 2 napos fesztivállal végződik, amit immár harmadszor rendezünk meg, a Szent Tamás hegyről leköltözik a Vízivárosba. Ezúttal a magyar meghívott kiállítók munkáiból láthatunk egy színes válogatást. Kiállítók: Maria Giovanna Ambrosone, Andráskó Péter, Antal Balázs, Babos Zsili Bertalan, Bakai Bence, Borisz Baranyovics, Boros Mátyás, Brassai Gabriella, Ducsai Péter, Énzsöly Kinga, Farkas Kata, Ferencz Dániel, Fischer Judit, Galyasi Géza Attila, Gazdag Ágnes, Gép Zsuzsi, Horváth Roland, Hummel Rozália, Magyarósi Éva, Molnár Ágnes Éva, Őry Annamária, Kaci Simon, Simon Edina, Szabó Cseke Mózes, Szuharevszki Mihály, Szük Norbert, Töttös Kata, Verebélyi Diána, Verebics Kati, Városi Gabriella, Verebics Ágnes, Vida Judit, ef Zámbó István.”

A Reanimatio kiállítás június 18-áig látogatható a Rondellában.

A megnyitóról készült RTVE-s videói ITT tekinthető meg.