2020. augusztus 7., péntek, Ibolya napja van.
Email:  Jelszó: 

Választás2014

Lesz meglepetés jelölt Esztergomban?

hídlap — 2014.02.26. 09:26

Továbbra is csak három jelöltet vettek nyilvántartásba az esztergomi kerületben, a megye másik két választókerületében 4, illetve 5 jelölt biztosan indul április 6-án, utóbbi kettőben akad egy-egy meglepetésember is.

Fordult a kocka a jelöltek számát illetően Komárom-Esztergom megyében. Pár nappal korábban még a tatabányai kerületben induló Bencsik János (Fidesz-KDNP) vetélytárs nélkül állt, mostanra azonban népes mezőny sorakozott fel a rajtvonalnál, igaz a kihívók aláírásai íveit még nem bírálta el a választási bizottság. Bencsik mellett Gutai Zsolt (LMP), Lukács Zoltán Géza (MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP), Vágó Sebestyén (Jobbik) esetében valószínűsíthető volt, hogy összegyűjtik a szükséges aláírásokat. Az ötödik jelölt, a Munkáspárt színeiben induló Petrik Tímea azonban némileg meglepetés.

A komáromi körzetben nincs változás, továbbra is négy név jó eséllyel szerepel majd a szavazólapon. Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a Fidesz-KDNP jelöltje biztosan indul, Szabó Mihály        (Jobbik), Székely Antal (MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP) támogatói aláírásait még nem bírálták el. Ahogyan a kerület meglepetés jelöltjének ajánlásait sem: Vági Ágnes Csilla  Jólét és Szabadság (JESZ) színeiben mérettetné meg magát a választásokon.

Az esztergomi választókerületben egyelőre nincs meglepetés, holott a választási iroda korábbi tájékoztatása szerint 25-en vágtak bele az aláírásgyűjtésbe. A valasztas.hu honlap tájékoztatása szerint azonban a mai napig csak hárman adták le az induláshoz szükséges szignókat. Elsőként a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Völner Pál, később pedig Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke, Dr. Vadai Ágnes (MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP), és a Jobbik jelöltje, Nunkovics Tibor. Valamennyi jelölt ajánlóíveit elbírálták, mindhárman indulhatnak április 6-án.