2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.
Email:  Jelszó: 

Belföld

Jön a kánikula!

hídlap — 2014.06.04. 07:37

A következő napokban először lesz igazi strandidő. Nem is akármilyen. 

Az elmúlt, hűvösebb időszak után durva hőséggel tér vissza a jó idő: a következő napokban folyamatosan melegszik az idő, hétvégére már kánikulát jósolnak a meteorológusok.

A hét hátralévő munkanapjain még elviselhető lesz a meleg, csütörtökre 26, péntekre azonban már 29 fokot jövendölnek, így utóbbi napon lehet, hogy érdemes munka után beiktatni egy csobbanást a strandon.

Szombaton szintén 29 fok körül várható a nappali csúcshőmérséklet, és csapadékra nemigen kell számítani, esetleg egy-egy rövid, hűsítő záporra. Vasárnaptól már arra sem: egészen jövő hét szerdáig 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk napközben, és az éjszakák is melegek lesznek, 16-17 foknál nem hűl le jobban a levegő. A középhőmérséklet a kánikulát jelentő 25 fok körül alakul majd – azaz szemtelenül remek nyári idő elé nézünk a hosszú hétvégén.

Az előrejelzések szerint leghamarabb jövő hét csütörtökön várható egy kis enyhülés kisebb záporokkal, zivatarokkal, de a hőmérséklet jelentős visszaesésére akkor sem kell számítani.