2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja van.
Email:  Jelszó: 

Választás2014

Négyre hízott a jelöltek száma

hídlap — 2014.02.28. 07:50

Az aláírásgyűjtés finisében az LMP jelöltje is leadta a szignókat, így jelen állás szerint 4 jelölt méretteti meg magát április 6-án az esztergomi választókerületben. A jelöltállítási-láz egyébként Komárom-Esztergom megyét láthatóan elkerüli, az ország többi megyéjéhez képest szembetűnően kevesen mérettetnék meg magukat.

Sokáig kivárt az LMP, aktivistái még e hét szerdáján kis a választási iroda pecsétes íveire gyűjtötték az aláírásokat Esztergomban. A Komárom-Esztergom megyei 2. számú választókerület jelöltje, Prommer Mátyás  végül  csütörtökön adta le a szignókat, a valasztas.hu oldalon neve mellett egyelőre a „döntésre vár” kifejezés szerepel.

Ezzel együtt tehát összesen négyen indulnak április 6-án: a szükséges támogatói aláírásokat alig egy nap alatt összeszedő Völner Pálon (Fidesz-KDNP) kívül az Összefogás színeiben induló DK alelnök Vadai Ágnes, valamint a jobbikos Nunkovics Tibor, illetve a hozzájuk frissen csatlakozott Prommer.

Nagy kérdés, hogy a hátralévő időszakban vajon bővül-e még a mezőny, hiszen hétfőn délután legkésőbb le kell adni a hivatalos íveket. Elvileg akár további 21 induló is csatlakozhat, hiszen összesen 25-en vették fel az aláírásgyűjtő íveket. A gyakorlatban biztos, hogy legjobb esetben is csak a töredéküknek sikerül összeszedni a kellő számú (500 darab), hiteles támogatói aláírást.

Komárom-Esztergom megye egyébként ez idáig a legvisszafogottabb jelölt állításban: a megye 3 választókerületében (az esztergomin kívül a tatabányai és komáromi körzetben) összesen 16 jelöltet regisztráltak eddig, miközben a hasonló méretű megyékben 22-24, vagy annál is több jelölt került nyilvántartásba.

Esztergom ráadásul a megye másik két választókerületéhez képest is igencsak visszafogott, hiszen a komáromi és tatabányai kerületben is 6-6 jelölt már szinte biztosan indulhat. Az országos listát is állító nagyokon (Fidesz-KDNP, Összefogás, LMP, Jobbik) kívül Tatabányán a Munkáspártnak és a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártnak is sikerült jelöltet állítania. Utóbbinak Komáromban is lesz jelöltje, rajta kívül pedig a JESZ  (Jólét és Szabadság) politikusának sikerült az induláshoz szükséges voksokat összegyűjtenie.