2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Vélemény

Nincs okunk vigyorogni!

hídlap — 2014.06.21. 12:30

Tétényi mégis, mint a tejbetök, úgy vigyorgott a Fidesz azon javaslatán, amely szerint néhány ingatlant fel kellene ajánlani az állam számára, hogy azokba esetlegesen egy országos közintézmény költözhessen.

Mint ismeretes Magyarország kormánya célul tűzte ki az országos közigazgatás részleges decentralizálását, egyes intézmények és minisztériumok vidékre költöztetését. A vidék bekapcsolása az ország működtetésében újabb lehetőséget jelent számos településnek, köztük Esztergomnak is.

 

Városunk számára egy országos feladatokat ellátó közintézmény betelepülése minőségi ugrást okozhatna az elmúlt négy év tetszhalott állapota után. Egy ilyen esetleges döntés a város számára munkahelyek százain felül az infrastrukturális fejlődés és nem mellékesen az adóbevételek drasztikus emelkedését jelenthetné.

 

A Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke ezért azzal a kérdéssel fordul a város vezetéséhez, hogy fontolják meg annak a lehetőségét, hogy a már korábban is az Alkotmánybíróság székhelyéül szolgáló Sándor-palotát, vagy esetleg a felújításában félbemaradt Déli-Kanonoksor épületét ajánlja fel Esztergom Város Önkormányzata arra a célra, hogy vagy az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, vagy egyéb, országos feladatokat ellátó közintézmény székhelye Esztergomba kerüljön.

 

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testülete ezért június 19-én sürgősséggel tűzte napirendjére a felajánlásról szóló döntést.

Sajnálatos, hogy Tétényi Éva „független” polgármester ebben az egyértelműen pozitív és a város számára számtalan előnnyel kecsegtető javaslatban is csak a politikai botránykeltés és a Fidesz elleni hangulatkeltést próbálta megtalálni.

„Itt viccesen úgy fogalmaznék, hogy én szerintem Orbán Viktornak kellene felajánlani a Sándor-palotát, hiszen oda szeretne költözni. Hát kicsit arrébb van mint a Vár, de ez is Sándor-palota. Nagyon vicces, ugyanis az egészet elég viccesnek tartom.” – ezekkel a szavakkal vezette fel Tétényi Éva a kormánypárti képviselők előterjesztését. Magánemberként lehet viccelődni, azonban ennek nem a testületi üléseken van a helye. Ez a fajta viselkedés méltatlan a királyváros polgármesteréhez és semmi más célt nem szolgál, mint újabb frontot nyitni Tétényi Éva számára a Fidesz kormány ellenében.

Ebből a zsigeri reakcióból is világosan látszik, Tétényi Éva megtépázott népszerűségét féltve bármire képes. Akár az egész város fejlődésének lehetőségéről is hajlandó lenne lemondani, saját önző és kicsinyes politikai érdekeinek megvalósítása érdekében. Tétényi Éva azonban mindig lebuktatja saját magát. Most sem történt ez másképp.

„…de természetesen ez egy politikai döntés lesz. Most viccesen azt mondanám, hogy nem tudom ki fog majd ezzel kampányolni! Kötve hiszem különben, hogy a minisztériumok kitelepítése vidékre egy jó ötlet, de hát ez már az én magánvéleményem. ” – mondta. 

Feltehetném a kérdést: ezek szerint azért nem tetszik Tétényi Évának az ötlet, mert nem az ő fejéből pattant ki? Megértem, hogy Tétényi Éva szeretne minden lehetőséget megragadni a kampányolásra, de amikor a város fejlődéséről van szó, a személyes érdekeit tegye félre és próbáljon végre – így négy év után – a városért cselekedni!

Amúgy nem tudom, hogy mi az amin Tétényinek vigyorogni támadt kedve, ugyanis ő már valószínűleg hetek óta tudhatott az Állami Számvevőszék Esztergomot érintő vizsgálatának eredményeiről.

A jelentés megállapításai pedig nem épp a legjobbak, hiszen a négy vizsgált területből négy esetben „nem megfelelő” minősítést kapott az Önkormányzat. Persze van aki kínjában vigyorog, ha már másra nem képes... 

Örülünk, Vincent?

Forrás: bejoahibas.blog.hu