2020. szeptember 21., hétfő, Máté, Mirella napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Hűtés nélkül szállított hús buktatott le adócsalókat

hídlap — 2014.06.27. 08:28

Kétszáz kiló jelöletlen hússzállítmányt találtak a NAV pénzügyőrei a napokban egy szlovák teherautóban. A szállítólevelek szerint a cégtől összesen négy tonna húst vásárolt egy magyar vállalkozás, de az áru után nem fizette meg az áfát - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-t.

Rozs Viktor osztályvezető közölte: a járőrök azért ellenőrizték az autót, mert húst szállított, de nem működött a hűtőberendezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai megállapították, hogy a kétszáz kilónyi, jelölés nélküli hús nem megfelelő hőmérsékletű, ezért elrendelték megsemmisítését.
    A jármű vezetőfülkéjéből előkerült iratok szerint a szlovák cég egy magyar társaságnak 2014 első negyedévében négy tonna húst értékesített.
    A magyar vállalkozást megvizsgálva kiderült, hogy a társaság a különböző cégektől beszerzett hússzállítmányai után összesen 36 millió forintos áfafizetési kötelezettségének nem tett eleget. Az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.