2020. július 10., péntek, Amália napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Akár 15 fokos lehűlést is hozhat az érkező hidegfront

hídlap — 2014.06.29. 12:56

Akár 15 Celsius-fokos lehűlést is okozhat hétfőre az ország felé közelítő hidegfront - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint július első napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegő, vasárnapra már 33 fok is lehet.


Hétfőn délelőtt keleten még  hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is beborul az ég. Sokfelé valószínű zápor, zivatar, nyugaton tartós, akár jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Keleten délután egy-egy hevesebb zivatar is lehet, jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél gyakran erős lesz, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 17-22, keleten még 26-32 fok között alakul.
    Kedden, július elsején elsősorban a középső tájakon erősödik meg időnként a szél, majd estére ott is gyengül a légmozgás. Keleten is csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos idő várható, de északkeleten lehet még eső, zápor, akár zivatar. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.
    Szerdán több órára kisüt a nap, délután, estefelé északnyugaton, északon lehet több a felhő, és az éjszaka első felében ott már zápor, zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között alakul.
    Csütörtökön kezdetben még többfelé lehetnek erős széllökések, valamint eső, záporeső, zivatar. Napközben inkább már csak a keleti megyékben lehet csapadék, amely estére ott is megszűnik. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.
    Pénteken napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között alakul.
    Szombaton a Dunántúlon zápor, zivatar várható. Többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 28-33 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében megerősödik, akár viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Nappal 28-33 fokig melegedhet a levegő - olvasható az előrejelzésben.