2019. december 5., csütörtök, Vilma napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Mindenfélét loptak

hídlap — 2014.07.06. 13:26

Az egyik delikvens malacot lopott, sőt ki is nyírta, a másiknak segédmotor-kerékpárra támadt gusztusa. Nem volt szerencséjük, szerencsére. De volt aki bukósisak nélkül, részegen motorozott. Sőt! Akadt aki kölcsön-talicskával tolta el a lopott TV-t! 

Egy Tokod-üveggyári családi ház udvaráról tulajdonított el egy segédmotor-kerékpárt a gyanú szerint egy 16 és egy 15 éves fiú 2014. július 5-én este. A két fiatalkorúra Tokodon egy állampolgár figyelt fel, akinek gyanús lett a robogót toló két fiú. A gyanúsítottak mikor észrevették a férfit, el akartak szaladni, de ő utolérte őket és értesítette a rendőrséget. A helyszínre kiérkező dorogi járőrök kérdőre vonták a fiúkat, akik azt állították, hogy a kétkerekű az övék és csak meg akarták javítani. Az egyenruhások nem hittek nekik, ezért előállították őket a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol végül bevallották, hogy lopták a robogót. Elmondták, hogy már régóta szeretnének megtanulni motorozni, ezért mikor meglátták a ház udvarán álló járművet, úgy gondolták mennek vele néhány kört a környéken, azonban beindítani már nem tudták. A 16 éves tokodi és a 15 éves táti fiú ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. 

A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói 2014. június 23-án fogtak el és állítottak elő egy 46 éves tokodi férfit. A rendőrség gyanúja szerint M. Ferenc egy vietnami kan disznót tulajdonított el egy Tokod-Ebszőnybányai épületből 2014. június 14-ről 15-re virradó éjszaka. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy mintegy két liter bor elfogyasztását követően televízió-nézés közben jött számára a gondolat, hogy fel kellene tölteni az éléskamrát. Tudta, hogy a telepen állatokat tartanak. A konyhában felmarkolt egy kést és útnak indult. Az épület kapujában meghallotta a disznók röfögését, ebből tudta, hogy jó helyen jár. A sötétben öngyújtóval világított, így sikerült elkapni egy 30 kilogrammos állatot. Helyben leszúrta a malacot, melyet ezután betett egy zsákba és hazament. A konyhában feldolgozta a zsákmányt, melyet darabokban a fagyasztóba tett. M. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. július 4-én bíróság elé állítása javaslattal küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Könnyedebb hír, hogy Kesztölcön állítottak meg a dorogi járőrök egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit 2014. július 5-én este. A 27 éves sofőr nem viselt bukósisakot, ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, mely pozitív lett. R.Gy-t a járőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés és bukósisak használatának elmulasztása miatt szabálysértési, míg járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A pofátlanság teteje viszont a legutolsó történetünk: 

Talicskában tolta el a televíziót Sz. György, melyet egy lakatlan családi házból tulajdonított el. Többen is látták őt, az egyik szemtanú személyesen a Nyergesújfalui Rendőrőrs parancsnokát riasztotta a történtekről 2014. június 15-én. Borosháziné Végh Angéla r. alezredes azonnal intézkedett. Beosztottait a lakatlan családi házhoz küldte. Az egyenruhások látták, hogy az ingatlan utcafronti kerítését kidöntötték, ajtaját benyomták. A ház őrzésére a rendőrök megkérték a helyi polgárőrök egyikét, ők pedig elindultak felkutatni a tettest. A vasútállomás előtt találtak rá 2014. június 16-án. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy egy hónapja fedezte fel a lakatlan házat, azóta jár oda rendszeresen. Több mindent elhozott már onnan, legutóbb a televízió készüléket, melyet párszáz forintért adott tovább egy helybélinek. A talicskát, mellyel a műszaki eszközt ellopta, a későbbi vevőtől kérte kölcsön. A 42 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet 2014. július 2-án vádemelési javaslattal fejezett be és küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

police.hu