2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Csaknem negyedmilliárd forint támogatást nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park

hídlap — 2014.03.03. 19:39

Csaknem negyedmilliárd forint támogatást nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park az esztergomi és Középső-Ipoly-völgyi gyepterületek természetvédelmi célú kezelésére szolgáló gép- és eszközpark létrehozására - közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nemzeti park igazgatóság pályázatot nyújtott be és nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) az „Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés” című pályázatán. A 247,3 millió forint támogatási forrás a Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a Középső-Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgálja. A támogatás 100 százalékos mértékű.
    A természeti értékekben gazdag esztergomi és Ipoly-völgyi gyepek csak kaszálással vagy szürkemarhával történő legeltetéssel tarthatóak fenn - emlékeztetet a közlemény. 
    Ennek érdekében a pályázati forrásból földeket vásárolt a nemzeti park, villanypásztor-rendszert, karámokat és itatóhelyeket épített ki, valamint  beszerezte a fenntartáshoz a szükséges gép- és eszközcsoportokat is. A cél a pályázat által érintett három terület természeti értékeinek hosszú távú megóvása - olvasható a közleményben.

MTI