2019. szeptember 15., vasárnap, Enikõ, Melitta napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Látványtár nyílik a Balassa múzeumban

hídlap — 2014.08.28. 09:12

Szeptember 6-án nyilik meg a Balassa múzeum legszebb kiállítási darabjait bemutató interaktív látványtár Esztergomban. A látnivalók közt régészeti leleteket, hajómaketteket és fegyverválogatást és sok egyéb érdekességet megtekinthetünk.

„A múlt nem halt meg, hanem hat reánk”... (Babits Mihály) Látványtár a Balassa Bálint Múzeum gyűjteményének legszebb darabjaiból című pályázatból valósult meg a múzeum projektje, melynek átadása szeptember 6-án 14.30 órakor várja az érdeklődőket Esztergomban a Mindszenty tér 5. szám alatti műemléképületünkben.

A Látványtárban régészeti, néprajzi, képző- és iparművészeti gyűjteményünk gazdag válogatását, valamint fegyvereket, történeti hajómaketteket és a Helischer-féle muzeális könyvgyűjteményt tekintheti meg interaktív és esztétikus környezetben a közönség.

A Látványtárat Cseri Miklós helyettes államtitkár nyitja meg, majd köszöntőt mond  Csorba László főigazgató, Völner Pál országgyűlési képviselő és Kancz Csaba kormány megbízott is. Az eseményen közreműködik Lovász Irén és Mizsei Zoltán.