2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.
Email:  Jelszó: 

ARCHÍVUM

Ez a régi hidlap.hu szöveges archívuma, amely a 2014. február 12-ig keletkezett cikkeket tartalmazza.
Az itt található anyagok nem feltétlenül tükrözik az új szerkesztőség véleményét.

Brutális győzelem

2011-12-04 07:30:00

Különdíjat nyert a Brutal Challenge elnevezésű országos erőemelő bajnokság őszi versenyén Imre Norbert. A Balassa bikája cím kétszeres nyertese november végén a fővárosi Láng Sport- és Szabadidőközpontban rendezett megmérettetésen érdemelte ki az elismerést junior kategóriában.

A Komáromban október végén rendezett országos erőemelő és fekvenyomó versenyen szerzett győzelme, valamint a Balassa Bálint középiskola Suli bikája cím másodszori elnyerése után Imre Norbert a legutóbb különdíjat gyűjtött be a Brutal Challenge országos erőemelő bajnokság őszi versenyén november végén, Budapesten. A megmérettetésen nem voltak súlycsoportok és korosztályok, mindenkit ugyanis az úgynevezett Wilks pontszám – testsúlyhoz képest megmozgatott súlymennyiség – alapján értékeltek a bírók. A résztvevőknek öt gyakorlatot – guggolás súllyal, fekvenyomás, felhúzás, emelés páros bicepsszel és nyakból nyomás – kellett teljesíteniük, akiknek minimum nyolcszor kellett kinyomni a súlyokat, hogy a bírák értékeljék az eredményt, de általában ezt tizenkétszer hajtották végre a sportolók, hogy minél több pontot gyűjtsenek. A verseny első három helyezettjét a nők és a férfiak mezőnyében is díjazták a szervezők, valamint két különdíjat is kiosztottak 21 év alattiak, junior korcsoportjában és a 40 év felettiek, azaz szenior korosztályában. Imre Norbert, a Balassa iskola Suli bikája pedig ezt a különdíjat érdemelte ki és ezzel megvédte ezt a tavasszal már elnyert címét.

 

(kép)

 

A fiatal erőemelő a majd négyszáz versenyző közül abszolútban a tizennegyedik lett, köszönhetően annak, hogy nyakból nyomásban 62 és fél kilogrammot, bicepsszel 60 és fél, fekve nyomásban 95, guggolásban 165, felhúzásban pedig 175 kilót teljesített tizenkettes ismétléssekkel. A különdíjas sportoló jutalmul üvegplakettet és egy 25 ezer forintos táplálék kiegészítő utalványt kapott teljesítményéért. Imre Norbert terve, hogy jövőre erőemelő ruhákat szerez be és úgynevezett ruhás megmérettetéseken is indul.