2018. július 16., hétfő, Valter napja van.
Email:  Jelszó: 

ARCHÍVUM

Ez a régi hidlap.hu szöveges archívuma, amely a 2014. február 12-ig keletkezett cikkeket tartalmazza.
Az itt található anyagok nem feltétlenül tükrözik az új szerkesztőség véleményét.

Tájépítészet a Prímás-szigeten

2009-01-16 15:35:00

Délután két órakor nyitották meg a Kis-Duna part Lépcsős hídjától a Kossuth hídig tartó szakaszára beérkezett látványtervek kiállítását a volt Vármegyeháza dísztermében.

A Prímás-sziget illetve Kis-Duna part Lépcsős hídjától a Kossuth hídig tartó szakasza új arculatáról szóló kiállítás megnyitóján elhangzott, a beadott tervmunkák mindegyike tartalmazta a pályázat kiíró szándékát, tudniillik, hogy méltó külsőt kapjon a Prímás-sziget fent említett része. Tétényi Éva, a tervtanács elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a tervtanács szakmai ajánlatokat tett a beadott tervpályázatokkal kapcsolatban a városi döntéshozóknak.

 

(kép)

 

A beadott munkákban számtalan megoldást kínáltak a fiatal mérnökök, tervezők a Kis-Duna part sétányára, a vízpartra, illetve a szigeten majdan kialakítandó többfunkciós terekre, hívta fel a falakon látható látványtervekre a figyelmet Tétényi Éva. A tervtanács elnöke után Szalay Olga, Esztergom főépítésze lépett a közönség elé és kihirdette a Kis-Duna új arculatáról szóló pályázat győzteseit. Az első helyen az Intramuros Építész Kft végzett, ami azt jelenti, hogy a város az ő pályázatukat fogadta el. Emellett Esztergom még hat pályamunkát vett meg, melyekben ugyancsak arra érdemes részletek szerepeltek a döntéshozók szerint.

 

(kép)

 

A nyerteseknek a helyszínen gratulált a tervtanács elnöke és a főépítész, ők, illetve az elismerést jelentő megvett pályázatok szerzői szinte kivétel nélkül meglehetősen fiatal mérnökök, tervezők voltak, mely jellegre örömmel hívta fel külön a figyelmet Tétényi Éva.