2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

A RÉGI HÍDLAP ARCHÍVUMA

Indul a helyi autóbuszjárat Esztergomban – olcsóbb jegyekkel utazhatunk

2014.01.31. 12:04
Indul holnaptól a helyijáratos közlekedés Esztergomban, melynek részleteiről sajtótájékoztatón beszélt pénteken Völner Pál államtitkár és Németh Tamás, a Vértes Volán vezérigazgatója egy buszon a Bazilika-parkolóban.

Üdvözlök mindenkit, mielőtt leszakadok a székkel együtt

2014.01.30. 16:57
Január 30-án tartotta Komárom-Esztergom megyei választókerületi jelöltjei bemutatását a Lehet Más A Politika. A Schiffer András vezette sajtóeseményen a jelöltbemutatáson túl a párt "Paks 2" elleni álláspontját is ismertették. A pártvezető szerint a paksi fejlesztés ügyében hasonlóan vélekednek, mint a Green Peace. Az esztergomi körzet LMP-s jelöltjeként bemutatkozó Prommer Mátyás azt mondta, hogy az "itt élőket szeretné képviselni".

Felhívás síkosság-mentesítésre

2014.01.29. 12:26
Az időjárási viszonyoknak megfelelően az Önkormányzat megkezdte a kötelező síkosság mentesítést. A főutak takarítását (Kiss J., Kossuth L., Bajcsy Zs., Dobozi u, Bánomi áttörés) az Állami Közútkezelő, a mellékutakét a város által megbízott cég végzi.

Gyanúsítottként hallgatták ki Meggyes Tamást

2014.01.27. 16:07
Gyanúsítottként hallgatta ki Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselőt, Esztergom volt polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn - tájékoztatta Keresztes Imre főügyész közleményben az MTI-t.

ÁNTSZ: Hogyan vigyázzunk egészségünkre nagy hidegben?

2014.01.27. 09:14
A hőmérséklet változása, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli szervezetünket. A hideg negatív hatásait megelőzhetjük megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihűlés vagy a fagyás előjelei! Előzze meg a további lehűlést testmozgással, vagy menjen belső térbe melegedni.

Túlélni nőként egy támadást - a TCQC módszerrel

2014.01.25. 16:18
Példákon keresztül mutatta be a Tactical CQC (Tactical Close Quartet Combat) működésük lényegét a Nők A Mindennapokért Egyesület (NAMI) mai esztergomi rendezvényén. Kinál Katalin, a NAMI vezetője a hidlap.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a szombat délelőtti rendezvényen javarészt arról beszéltek az instuktorok, hogy miként lehet felkészülni az esetleges támadásokra illetve hogyan lehet kivédeni azokat.

Gál Tamás MSZP-s polgármester akar lenni Esztergomban

2014.01.24. 14:53
Január 24-én sajtótájékoztatóra hívta a helyi médiát a Magyar Szocialista Párt. Mint kiderült, a helyi baloldali tömörülés a tavaszi országgyűlési választás kampányidőszakában az őszi önkormányzati választásokat érintő polgármesteri tisztséggel kapcsolatban hirdetett programot. A fő információ persze ez volt: az MSZP jó ötletnek tartja, hogy Esztergomban Gál Tamás legyen a majdani polgámester. És Gál Tamás is emellett érvelt.

Esztergom 40 milliót kap a kormánytól a Magvető-szoborért

2014.01.24. 09:15
Esztergom önkormányzata 40 millió forintért hozzájárult, hogy az állam a városban található, Magvető néven ismert szoborrészletet átadja az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció felállításához - erről döntött a képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

Megkésve, de törve nem: itt a tél

2014.01.23. 11:23
A hét közepére - sokak "kívánságára" - megérkezett a tél Magyarországra is, igaz, egyelőre csak a keleti megyékben. Az időjárás változása, az elmúlt hetek kifejezetten enyhe szakaszai után a hőmérséklet erős süllyedésben és a csapadékban nyilvánul meg. Összeállításunkban a felbátorodott téli időjárás vonatkozásait találhatják meg olvasóink.

Zsúfolásig megtelt Isten háza az Ökumenikus Imahéten

2014.01.21. 22:06
19-én kezdődött és egy héten át tart az idei Ökumenikus Imahét. A rendezvényt számos magyar településen megtartják, így Esztergomban is, ahol mondhatjuk hosszú évek óta szép hagyománya van az ökumenikus gondolat megvalósításának. Az idei hét fő alkalma holnap, 22-én, szerdán lesz a Petőfi utcai református templomban. Rövid videófelvételünkön a 21-ei istentisztelet vége látható, az áldásmondások.

Évadnyitás a rögbiseknél

2014.01.21. 13:19
Január 18-án tartotta évadnyitó közgyűlését az Esztergomi Vitézek RAFC sportegyesülete. A szép számban megjelentek előtt Neuzer András egyesületi elnök köszöntötte a tagságot,majd értékelte a 2013-as év munkáját,eredményeit,valamint ismertette a 2014-es évre tervezett célkitűzéseket.

A kormányzat és a kkv szektor célja ugyanaz: tovább növelni a foglalkoztatottságot

2014.01.20. 16:40
Munkáltatói fórumra hívta a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások vezetőit hétfőn Esztergomban. A rendezvényen a témában érintett szakemberek mellett Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is felszólalt.