2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

A RÉGI HÍDLAP ARCHÍVUMA

„Hát részekre szakítható-e Krisztus?”

2014.01.07. 11:07
Pál apostol korinthusbeliekhez írt első leveléből vett igeszakaszt idéztük címként, mint az idei ökumenikus imahét mottóját. A történelmi keresztény egyházak évek tartó hagyományához igazodva, idén is januárban lesz az a sorozat, melyben miséken, istentiszteleteken vesznek részt papok, lelkészek és hívők a másik felekezet templomaiban. A január 19-én induló rendezvénysorozat részleteit lejjebb olvashatják az érdeklődők.

Milyen keresztény értékekről és keresztény önazonosságról beszélhetünk ma Európában?

2014.01.05. 18:38
Kettős ünnepet tartottak vasárnap Esztergomban, amikor Becket Szent Tamás canterbury érsekről emlékeztek meg. Az esemény szervezője a Rudnay egyesület és alapítvány ezúttal többek között Balog Zoltánt, a Humán Erőforrás Minisztérium vezetőjét hívta meg, hogy tartson előadást. Az ünnep kettősségét az adta, hogy a Becket-emlékünnepséget kereken húsz évvel ezelőtt tartották először a királyvárosban. Az ünnepségen Balog Zoltán minisztertől, Bogyay Katalin nagykövettől, Szabó Gábor rektortól és Jonathan Knott brit nagykövettől hallgathattak meg a előadásokat résztvevők.

Erő, hűség, remény: megújult Szent Tamás-hegy jelképe

2014.01.04. 12:21
Emelkedett hangulatú rendezvényen avatták fel szombat délelőtt az esztergomi Szent Tamás-hegy tetején lévő új zászlót. A KDNP Esztergomi Szervezete által rendezett eseményen többször elhangzott a felszólalóktól, hogy a zászló illetve az új zászló jelképes, Esztergom számára új korszakot, az összefogás, a megbékélés, az alázattal teli cselekvés korszakát jelenti a remények szerint.

Völner Pál: a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt

2014.01.01. 10:35
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében az MTI-nek kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.

NFM: téves következtetéshez vezet az esztergomi vasútvonal beruházásainak összevetése

2013.12.31. 09:52
Téves következtetéshez vezet a Budapest-Esztergom vasútvonalat érintő két beruházás költségeinek összevetése a jelentősen eltérő műszaki tartalmak miatt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

Kijelölte a kormány az M0-s autóút útvonalát a 10-es és 11-es út között

2013.12.30. 22:01
Kijelölte a kormány az M0-s autóút 10-es és 11-es út közötti szakaszának nyomvonalát - derül ki a Magyar Közlöny hétfői számából.

A KDNP Esztergomi Szervezete zászló megáldásról szóló meghívója

2013.12.30. 21:59
Ezúton szeretnénk Önt és kedves családját meghívni városunk, Esztergom felett őrködő Szent Tamás-hegyi új nemzeti lobogó ünnepi keretek között történő megáldására.

Nyugodj békében!

2013.12.30. 20:24
Sipeki Gyula urnája 2014. január 6-án, hétfőn 12 órakor kerül elhelyezésre szülei sírjába a szentgyörgymezői temetőben.

Esztergom bulizik - óév búcsúztatás, újév köszöntés amúgy rock and rollosan

2013.12.27. 11:35
Mától indul a nagy óév búcsúztató bulidömping Esztergomban. Kipihenve a karácsonyi pauza után, a város több szórakozóhelye maximális sebességre kapcsol a szilveszterhez közeledve. Számszerűsítve: az előttünk álló hat napban több, mint 20 zenekar, előadó, lemezlovas szórakoztatja majd Esztergom táncolni, bulizni vágyó közönségét. Híradásunkban napi bontásban adjuk meg a rendezvények adatait. Pezsgőt, konfettit és némi készpénzt bekészíteni!

Az idén már nem várható hóesés

2013.12.26. 19:39
Az idén már nem várható hóesés, hét végén helyenként esőre lehet számítani, néhol megerősödhet a szél is, de szilveszterkor már nem valószínű csapadék, mérsékelt marad a légmozgás.

Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus

2013.12.23. 12:36
A római katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetőivel karácsony kapcsán készített interjút az MTI. Erdő Péter bíboros, Bölcskei Gusztáv lelkészi-elnök és Gáncs Péter elnök püspök sok egyéb mellett az emberlét határairól, a befogadásról és karácsony egyetemes üzenetéről szólt. A cikk címét adó Lukács evangéliumának kiemelt mondatával ajánljuk olvasóink figyelmébe a keresztény egyház vezetőinek gondolatait.

Épült Isten segítségével - felavatták a Szent Erzsébet iskola új épületrészét (fotógaléria)

2013.12.21. 14:27
2010 decemberétől kezdődő tervezés, műszaki előkészítés és engedélyezés, a terület előkészítése után tavaly indult a beruházás az esztergomi Szent Erzsébet iskola Kis-Duna sétányon lévő épületénél. Ma az avatón immár teljes pompájában csodálhatták meg a rendezvény résztvevői, hogy mind építészeti megoldásaiban, mind pedig a régi épülettel való harmonikus kapcsolódásával mennyire lenyűgöző az intézmény új épületrésze. A korábbi földszinti udvar helyén most díszterem, tornacsarnok, tetőterasz, játszótér, függőfolyosók szolgálják az intézményegyüttes működését. Az avatóünnepségen sokak mellett részt vett Erdő Péter bíboros, Hölvényi György államtitkár, Völner Pál államtitkár is.